Савршено путовање: Пут око света за 100.000 долара

Agencije
Савршено путовање: Пут око света за 100.000 долара

Раније ове године је на пут кренуо крузер из Лондона који ће пловити 245 дана и обићи 111 луку у 51 државу. За оне који немају времена да осам мјесеци проведу у обилажењу свијета, направљен је још један начин да се обиђе све што се пожели, а да то траје знатно мање.

"Крстарење небом" је начин за то - авион који ће путнике одвести до свих знаменитости које желе да обиђу, а вишемјесечно путовање било би скраћено на три недјеље.

Наравно, уколико желите да вас авион од Таџ Махала одведе директно до Мачу Пикчуа, а потом до Цркве Светог Марка, то мора да се плати великом свотом новца.

Свјесни су да је сума од 100.000 долара нешто што ограничен број људи може да приушти, у изради је јефтинија варијанта.

Водећа компанија када се ради о "крстарењу ваздухом" Аберкомби и Кент превозила је путнике још 1989. године у луксузном авиону локхид Л-1011. Они су своју понуду учинили још гламурознијом када су увели и Конкорд авионе у своју понуду, а данас је Боинг 757 превозно средство за "пут око свијета".

Ова компанија неколико пута годишње организује овакве обиласке, а максималан број људи је 50. Дестинације се одређују унапред, углавном су оријентисане према истраживању културе и природе, а цијена је од 140.000 до 160.000 долара.

Прије сваког полетања унутрашњост авиона који се налазе у власништву исландске авио-компаније, у потпуности се мијења како би били испуњени стандарди луксузне компаније.

Наредна оваква луксузна тура полеће из Сијетла у фебруару 2020. године, а обилазак ће трајати 25 дана, а путници ће обилазити сафари, филипине, „дружиће“ се са џиновским пандама, горилама, китовима...

Друга компанија која вам може понудити путовање за сва времена је "Фор сизонс". У питању је канадски ланац врхунских хотела који је лансирао своје авионско крстарење боингом 757.

Цео авион је обојен у елегантну црну боју и делује као амбасадор компаније док лети по свету, а логотип "Фор сизонс" налази се на његовом репу. У унутрашњости се налазе 52 седишта и кабине који имају циљ да понове исту врсту искуства коју хотел пружа на земљи. Прво путовање доживело је толики успех да су наручили нови авион који ће почети да лети 2021. године.

Ова компанија тренутно нуди четири путовања током ове и следеће године, а свака тура садржи различиту комбинацију дестинација као што су Јапан, афричке саване, полинежанска острва или европске културне престонице.

 

"Кристал крузис" је такође фирма која се налази у самом врху када је овај тип понуде у питању, а у овој компанији се користи боинг 777 као луксузно возило.

У овај пространи авион иначе стаје 300 људи, али је за ове потребе број седишта смањен на 88 како би било што више комфора.

Ипак, оно што се разликује јесте то да "Кристал крузис" нема одређен ред летења и осмишљене дестинације, већ се изнајмљује и онда се тек са путницима прави план везан за обилазак планете. Наравно ово задовољство мора да кошта, а сума од 60.000 долара незвучи превише за овај луксуз...док не чујете да толико кошта само један сат изнајмљивања.

Нешто јефтинију варијанту има Квантас џамбо, с тим да је лет у мање луксузним авионима боинг 747-400, али је зато цена од 15.000 до 50.000, што звучи прихватљивије.

Путовање авионом ове компаније траје 20 дана, а за то време се обилази Сеул, Јерусалим, Валета, Барселона и многе друге дестинације.

Ово путовање се организује једном годишње, а у 2020. години је заказано за 29. април.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана