Попајево село, Пролаз дивова... Пет необичних мјеста у Европи која морате да посјетите VIDEO

avaz.ba
Попајево село, Пролаз дивова... Пет необичних мјеста у Европи која морате да посјетите VIDEO

Европа је чудесан континент који има многа природна и културна блага која људи из свих дјелова свијета долазе да обилазе.

Ипак, у Европи се налазе и нека необична мјеста, која нису толико позната, али када чујете за њих, одмах пожелите да их обиђете.

Кјерагболтен, Норвешка

Кјерагболтен је стијена која се налази на планини Кјераг у Норвешкој. Неко би помислио да стијена не може да буде занимљива, али када бисте је угледали како стоји између двије литице на висини од 984 метра, вјероватно бисте промјенили мишљење.

Иако је пењање на ову стену само за храбре, јер је заиста потребна огромна храброст да станете на стијену која лебди у ваздуху, могу је посјетити и они који једноставно уживају у необичним формацијама природе.

Попајево село, Малта

Они који су посјетили Малту можда су и чули за село познатог морнара, јер је постало права атракција. Ово село је направљено прије неколико деценија, када је настао и цртани филм. А данас није необично да овде упознате Попаја или Оливу, који ће вас на улазу почастити чашом вина.

Осим уживања у разгледању необичног села, можете да уживате и у вожњи бродићем или у свакодневним представама.

Метеори, Грчка

Многи су чули за манастире међу облацима. Некада је манастира на врху стијена у Грчкој било више, а сачувано их је свега шест. Ово несвакидашње мјесто за подизање манастира историчари објашњавају потребама вјерника да буду потпуно одвојени од свијета, а касније и од нападача.

Данас је могуће попети се до манастира степеницама, а могуће је прићи и аутомобилима веома близу. Некада су се монаси пели до врха уз помоћ канапа.

Тинто, Шпанија

Ријека Тинто протиче кроз град Хуелву на југозападу Шпаније. Само име ријеке заправо значи “обојен” на шпанском језику и име је добила због своје циглацрвене боје.

Подручје око ријеке је вијековима било рудник бакра, злата и других метала. Након толиких година рударства, висок ниво гвожђа се напросто растопио у ријеци, што је учинило да се добије ова необична ријека.

Пролаз дивова, Сјеверна Ирска

Пролаз дивова је природни резерват који се налази у Сјеверној Ирској. Ово природно чудо састоји се од приближно 40.000 базалтних ступова који су уврштени на Унескову листу Свјетске баштине због необичних облика.

Иако су ове стијене заправо резултат вулканске ерупције, још постоји легенда о њима која каже да је стијене саградио див, пише Дневни аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана