Понуда из снова: Умјесто од куће, радите годину дана са прелијепог карипског острва

ГС
Понуда из снова: Умјесто од куће, радите годину дана са прелијепог карипског острва

Људи који раде од куће током пандемије корона вируса имају могућност да се преселе на Карибе на приједлог владе Барбадоса.

Премијерка Миа Мотли разматра да покрене пројекат који би људима из иностранства омогућио да живе на острву до годину док раде на даљину, преноси Бизлифе.

Мотли је предложила овакво рјешење за спас туризма и економије с обзиром на то да су краткорочна путовања постала тежа и проблематичнија у току пандемије.

Туризам чини 40 одсто БДП Барбадоса, а 30 одсто његове радне снаге запослено је у управо у сектору туризма, који је фатално погођен пандемијом корона вируса због приземљења авиона свјетских авио-компанија и зауставила крузере.
Премијерка Барбадоса је предложила ову могућност једногодишњег боравка, јер се приближава датум када ће прелијепо карипско острво поново отворити своје границе за међународне посјетиоце (12. јул).

– Не морате да радите у Европи, или у САД или Латинској Америци, ако можете да дођете овдје и радите неколико мјесеци у цугу, одете и вратите се – поручила је Мотли у саопштењу.

Оно што је сигурно је да ће на овај позив Барбадоса моћи да одговоре само људи са дубљим џепом.

Сви посјетиоци који стигну на острво мораће да покажу негативан резултат теста на Цовид-19 и морају да носе маску на лицу на аеродрому.
(Српска Инфо)
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана