Почело кажњавање у Венецији: Туристи због кафе платили 950 евра

Агенције
Почело кажњавање у Венецији: Туристи због кафе платили 950 евра

Пар њемачких туриста покушао је да скува кафу у близини венецијанског моста Риалто због чега су кажњени са 950 евра, па им је наложено да напусте град.

Двоје Берлинаца старих 32 и 35 година смјестили су се на дну степеништа чувеног моста да би скували кафу на решоу. Пошто их је неки локални становник пријавио, младе туристе је убрзо ухапсила полиција и казнила их са 950 евра због неприкладног понашања.

Такође им је речено да напусте град, у складу са недавно усвојеном одлуком градског вијећа. Од како је та мјера у мају усвојена, примјењена је 40 пута.

“Венецију треба поштовати а непристојни људи који мисле да дођу овдје и раде шта год пожеле треба да знају да ће, захваљујући локалној полицији, бити ухапшени, кажњени и истјерани”, рекао је градоначелник Венеције Луиђи Бруњаро.

Пропис усвојен у мају тиче се правила пристојног понашања, чистоће, и безбједности која треба да се поштује у граду суоченим са масовним туризмом и његовим посљедицама по канале и најпосјећенија мјеста.

Предвиђено је низ забрана, попут забрана пикника на одређеним локацијама, купање у фонтанама или шетње без мајице, као и високе казне, укључујући и протеривање оних који правила крше.

Венеција у свом историјском центру има 55.000 становника, а годишње је посјети око 30 милиона туриста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана