По хладноћи пјешачио 483 километра: Српски специјалац побиједио на најтежој трци на свијету (ФОТО)

ГС
По хладноћи пјешачио 483 километра: Српски специјалац побиједио на најтежој трци на свијету (ФОТО)

Српски ултрамаратонац Јовица Спајић побиједио је на једном од физички најзахтјевнијих спортских догађаја, ако не и на најзахтјевнијем, на свијету.

Познат и као припадник јединице САЈ, већ годинама помјера границе издржљивости и овог пута је то урадио из трећег покушаја на ултрамаратону Јукон Арктик Ултра.

Трка од 300 миља, односно 482,8 километара многе такмичаре је натјерала да одустану, а Јовица је од четвртог фебруара кренуо у трку и доминирао од почетка до циља.

Више ултрамаратонаца је морало да одустане у току трке због различитих проблема, од кољена, до кукова и срца, а организатори су примили и три СОС позива.

Спајић је раније на истој трци имао промрзлине, које прате ову трку из године у годину, а неке од дионица су посебна авантура.

Прелазак преко ријеке Јукон која ове године није залеђена као обично морао је да буде замијењен за вожњу аутомобилом од Кармакса до Мекејба, преноси Нова.рс.

Спајић је остао далеко испред конкурената, а неки од њих били су Данијел Бенхаму, Алан Пардју, Џон Накел, сви искусни ветерани споменуте трке.

Захтјев је једино да је неко заврши, а може да се изабере да се иде на бициклу, скијама или на ногама, а Спајић је ишао пјешице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана