Ово су најстреснији аеродроми на свијету

GS
Foto: Telegram

МАДРИД - Лондонски аеродром Гетвик, други по величини у Великој Британији је најстреснији аеродром на свијету, показало је истраживање сајта за информисање о визама VisaGuide.World.

Друго мјесто заузима турски аеродром у Истанбул, који је најпрометнији аеродром у Европи, са више од 64 милиона путника у 2022, наводи Јуро викли њуз, преноси Тан‌југ и додаје да величина овог најпрометнијег европског аеродрома, који се простире на више од 76 милиона квадратних метара, често представља изазове за навигацију за путнике.

На трећем мјесту је њемачки аеродром у Минхену, који обавља половину путничког саобраћаја Истанбулског аеродрома, али је знатно мањи по величини.

Међународни аеродром у Денверу у Сједињеним Америчким Државама је на четвртом мјесту, а слиједи аеродром Хитроу, други најпрометнији аеродром у Европи.

Остали аеродроми који спадају у првих 10 најстреснијих укључују Међународни аеродром Лос Анђелес, Међународни аеродром Рим - Фјумићино, Међународни аеродром Далас - Форт Ворт, Међународни аеродром Џон Ф. Кенеди у Њујорку и Међународни аеродром О’Хер у Чикагу.

У току истраживања је анкетирано 1.642 путника из 53 земље, који су обавили најмање два међународна путовања 2023. године, који су одговарали на питања о аспектима путовања авионом који изазвају стрес, као што су велики број путника, препуни аеродроми, честа кашњења и удаљеност аеродрома од центра града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана