Најглупље ствари које су туристи направили у парковима САД

Агенције
Најглупље ствари које су туристи направили у парковима САД

Сјеверна Америка препуна је нестварно лијепих предјела, али људи, као и увијек, нађу начин да покваре слику.

Представљамо вам неке од најглупљих ствари које су урадили посјетиоци америчких националних паркова:

Хтјели да уђу у термални извор

Четири мушкарца хтјела су да ушетају у геотермални извор чија температура достиже 70 степени Целзијуса и то у Националном парку Јелоустоун.

Они су прешли ограду за посјетиоце и покушали да уђу у извор, што је изазвало жестоку осуду њихових пратилаца на интернету. На страну опасност којој су се изложили, Велики призматични извор представља деликатан екосистем, који се врло лако може нарушити.

Жена шарала по стијенама у неколико националних паркова

Инстаграм умјетници Кејси Нокет изречена је доживотна забрана уласка у све америчке националне паркове, након што је свој Инстаграм симбол нацртала у седам различитих паркова током 2014. Она је објављивала фотографије својих "дијела", па су је надлежни релативно брзо ухватили. Проглашена је кривом прошле године.

Другари убацили младунче бизона у аутомобил

Двојица посјетилаца Јелоустоуна наишла су на напуштено младунче бизона. Умјесто да га оставе на миру или позову ренџера. Туристи су га убацили на задње сједиште свог возила, како би га "спасли". Младунче је потом еутаназирано, јер је због контакта с људима одбачено из крда.

Пушила метамфетамин у древном дрвету

Жена је пушила метамфетамин у деблу 3.500 година старог дрвета. Дрво се запалило и потпуно изгорјело. Ријеч је о кипровини, која је некада носила назив Сенатор. Жена је осуђена на пет година условне казне.

Туристи мислили да сузавац одбија комарце

Једна породица која је била у обиласку Јелоустоуна, купила је сузавац, мислећи да је ријеч о репеленту за комарце. Кад су дошли у визиторски центар, напрскали су се спрејем и изазвали прави хаос међу присутнима. Нису сносили никакве посљедице.

Срушили 200 милиона година стару формацију, јер су мислили да је "опасна"

Чланови извиђача у Јути срушили су камену формацију стару 200 милиона година, јер су мислили да ће тако друштву учинити услугу. Добили су условну казну.

Скочио у термални извор да спасе пса

У Јелоустоуну се 1981. догодила трагедија без преседана. Пас једног посјетиоца упао је у термални извор у ком вода достиже 93 степена Целзијуса. Човјек је не размишљајући скочио за својим љубимцем и обојица су настрадали.

Посјетиоци се жалили особљу Јелоустоуна да медвједи неће да се играју

Туристи су у књизи утисака написали да су се лијепо провели у Јелоустоуну, али да су разочарани што нису видјели медведе. "Молимо вас да обучите своје медвједе да буду тамо гдје посјетиоци могу да их виде. Ово је скупо путовање, а нисмо видјели ни једног", написали су туристи.

Селфији с бизонима

Од пет људи које је напао бизон у Јелоустоуну током љета 2015, троје је задобило повреде док је правило селфи са удаљености од око два метра од животиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана