Мелбурн: Слетjели први страни путници послије пет мјесеци

Танјуг
Foto: AAП

МЕЛБУРН- Други највећи град у Аустралији, Мелбурн, дочекао је данас прве путнике из иностранства послије пет мјесеци, што ће бити тест за државу Викторију на који начин ће се носити са корона вирусом уз помоћ карантина по хотелима, гдје ће одсјести путници који долазе.

Аустралија је од марта затворила границе за стране држављане, а аеродроми око Мелбурна су престали да примају домаће путнике у јуну, након што су се појавила два жаришта у хотелима који су служили као карантин.

Више од 20.000 заражених је регистровано у држави Викторији када је хотелско особље заражено короном од људи који су се враћали из иностранства, пренио је Ројтерс.

За ширење вируса су окривљени предузетници који нису пратили протокол.

Очекује се да ће сваке недјеље долазити на стотине људи у Викторију, због чега су државне власти саопштиле да ће полиција примјенити оштрије мјере.

Новим системом, Аустралијанцима који долазе летом из Шри Ланке, неће бити дозвољено да излазе из соба усљед јаких рестрикција.

Сличан систем је коришћен у Сиднеју, гдје се недавно вратило на хиљаде људи из иностранства, а није забиљежено ниједно зариште у хотелима.

Од данас, скоро сви објекти ће моћи да приме по једну особу на два квадратна метра, претходно је дистанца морала да буде најмање четири квадратна медара.

Осим тога, више нема ограничења броја људи који могу да присуствују свадбама и сахранама.

Из државе Западна Аустралија су поручили да ће од уторка укинути рестрикције за особе које долазе из Викторије и Новог Јужног Велса, а такође ће се отворити и међународне границе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана