Како ће путовања изгледати послије вируса корона?

Тањуг
Како ће путовања изгледати послије вируса корона?

ЊУЈОРК - Како су рестрикције кретања широм свијета све веће, тешко је замислити како ће путовања изгледати када оне буду укинуте.

Глобална пандемије вируса корона посебно је погубна за туристичку индустрију, али она се опоравила од прошлих криза и експерти вјерују да ће то бити случај поново, пише ЦНН.

“Људи се нису промјенили и још увек желе да путују, али ће нужно бити много опрезнији у вези са тим шта раде”, изјавио је Адам Блејк, професор економије и шеф истраживања на одељењу за туризам и угоститељство на Универзитету Буремаут у Великој Британији.

“Неће им бити довољно само увјеравање да је сигурно да се путује, већ ће морати да виде и стварне физичке промјене да би путовање било сигурније”, додао је он.

За сада не знамо када ће или како проћи пандемија, али када се криза са јавним здрављем побољша, да би се путници поново покренули мораће да дође до пада цијена, кажу аналитичари.

Путнике који воле кристарења дочекаће врло ниске цијене када крузери крену поново да послују, изјавио је Кристофер Андерсон, професор бизниса на Универзитету Корнвел за хотелијерство у Иатку, у Њујорку.

Изазов ће бити у привлачењу нових путника за крстарење, што ће бити од суштинског значаја за опстанак, рекао је он, након глобалних наслова о избијању корона вируса на бродовима, ограничењима путовања и ускраћивању искрцаваја у лукама.

“Сви, било да се ради о крстарењу, преноћишту или хотелима, мораће да промене начин на који надгледају и чисте окружење са којим су потрошачи у контакту како би гостима повећали ниво комфора”, рекао је Андерсон.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана