Једна од најскривенијих црногорских плажа нашла се на Гардијановој листи најбољих за 2022. годину

ГС
Једна од најскривенијих црногорских плажа нашла се на Гардијановој листи најбољих за 2022. годину

На Гардијановој листи најбољих плажа за 2022. годину нашла се једна од најскривенијих плажа у Црној Гори, а ријеч је о плажи Дробни Пијесак.

Бајковита плажа Дробни Пијесак смјестила се у скривеној ували испод магистралног пута између Светог Стефана и Петровца.

Гардијан наводи да је Будванска ривијера један од највећих драгуља у Црној Гори. А како наводе плажу Дробни пијесак карактерише смарагдна вода окружена шумовитим планинама, сунцобрани за изнајмљивање, као и два ресторана на плажи који нуде велики избор црногорских јела са роштиља.

Иако се плажа налази тек на око 12 километара удаљености од Петровца, прави је подвиг да до ње стигнете аутомобилом. А још је већи подвиг да се са ње вратите.

Међутим, имате и много једноставнију опцију на располагању. У току љетње сезоне је доступно путовање бродићем до ове плаже и то из правца Петровца и Будве.

Тек када прођете све препреке и угледате тиркизно плаво море, ситан пијесак којим је ова плажа прекривена, бит ће вам јасно да се ваш труд исплатио.

На листи од 40 најбољих плажа за ову годину нашла су се двије плаже из сусједне Хрватске. Ријеч је о плажи Дивни на Пељешцу и Кривица на Лошињу, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана