Хотел са нула звјездица без крова и зидова и сјајним погледом

Агенције
Хотел са нула звјездица без крова и зидова и сјајним погледом

Ноћ у "апартману" са дуплим креветом у пољу кошта 270 евра, али зато добијете пиће када стигнете, доручак и услуге "модерног батлера", односно локалног фармера у гуменим чизмама. Он одводи госте до "собе", обавијештава их о временским приликама и прича локалне вицеве кроз стари ТВ сет.

Таква је добродошлица у хотелу са "нула звјездица", концептуалном умјетничком пројекту који гостима омогућава да спавају на отвореном и да без икаквих препрека уживају у величанственим швајцарским предјелима.


Пројекат су покренули близанци Френк и Патрик Риклин са партнером Данијелом Шарбонијеом, и за циљ има да сруши традиционалне концепте гостопримства у богатој земљи пуној луксузних планинских хотела и језерских ризорта.

"Наша умјетничка перспектива је да идемо у другом правцу. Постоји слобода у нултој тачки да се наново дефинише луксуз", објашњава Френк.

Њихов минималистички пројекат је смјештен у Апенцел регији близу Сент Галена.

Пољско купатило је на три минута хода од кревета, а та класична алпска кућица служи и као резервна опција у случају лошег времена.

Ово није први пројекат овог типа, па су претходне инсталације имале кревете у нуклеарним бункерима, као и на висини од 1.600 метара у Гризон регији.

Смјештај је скоро распродат за ову годину, а заинтересованих има из читавог свијета, од САД и Аустралије, до Ирака и афричких земаља.

Френк прича да швајцарски хотелијери нису одушевљени њиховим концептом, али у њему нарочито уживају љубитељи умјетности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана