Етихад први у лансирању дигиталних пасоша у условима ковида

Танјуг
Foto: Илустрација

ЖЕНЕВА- Међународна асоцијација за ваздушни саобраћај (ИАТА) и Etihad airways најавили су партнерство за покретање "ИАТА путне карте", "својеврсног дигиталног пасоша", за путнике те националне авиокомпаније Уједињених Арапских Емирата у условима пандемије ковид-19, саопштено је на сајту те асоцијације.

"IATA Travel Pass" је мобилна апликација која помаже путницима да лако и сигурно управљају путовањем у складу са владиним захтјевима за ковид-19 тестове или статусом вакцинације, јер ће долазити са провјереном и спремном документацијом.

Путници ће тако моћи да формирају "електронски пасош" и прије пута провјере да ли њихов тест за корона вирус или вакцинација одговарају захтјевима дестинације на коју путују.

"IATA Travel Pass" ће, како је прецизира ИАТА, омогућити Етихадовим путницима да формирају "дигитални пасош" за примање резултата ковид теста и провјеру да ли испуњавају услове за путовање.

Та путна карта ће путницима олакшати дијељење ПЦР теста са авиокомпанијама и властима за путовања и управљање путном документацијом током цијелог путовања.

Како је ИАТА саопштила, IATA Travel Pass првобитно ће бити понуђен путницима Etihad Airwaysa на одабраним летовима из Абу Дабија у првом кварталу 2021. Ако успије, пропусница ће бити проширена и на друга одредишта на мрежи Етихад.

"Бити једна од првих авиокомпанија на глобалном нивоу која сарађује са ИАТА-ом као пионирски партнер на IATA Travel Pass-у представља велики корак напријед за госте Етихада и за индустрију", рекао је главни оперативни директор Etihad Aviation Gruop Мохамад Ал Булуки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана