Британски лист: Бањалука најбољи неистражени град у Европи

GS
Foto: FB

Бањалука је уврштена на листу британског приручника за путовања “Rough guides” и проглашена најбољим неистраженим градом у Европи, пише британски лист “Exspress”.

У извјештају се наводи да је Бањалука проглашена најбољим неистраженим градом Европе на основу броја посјетилаца које је прикупио Евромонитор.

– Лијеп мали град проглашен је најбољим за посјетити у Европи, али туристи тешко да долазе тамо. Бањалука је други највећи град у БиХ са 138.963 становника и лежи на ријеци Врбасу. Тај град је један од само два у Европи који су на листи, уз Лиепају у Летонији – наводи се у тексту.

У приручнику је написано да је Бањалука “један од згоднијих градова Европе”, са булеварима који имају дрвореде и зеленим трговима на којима се налазе елегантни кафићи.

Према писању листа, међу стварима које треба посјетити у Бањалуци су Храм Христа Спаситеља, Умјетничка галерија Републике Српске, џамија Ферхадија и Кастел, који је “камено срце града”.

Међу занимљивим локацијама, лист истиче Слапове Крупе, Музеј Љубачке долине и Рекреативну зону, коју описује као “зелену оазу са стазама за вањске активности”.

Слапови Крупе описани су као “пут у прошлост”, са свим стазама кроз шуму, манастиром и рушевинама замка.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана