Београд свјетска туристичка дестинација

Агенције
Београд свјетска туристичка дестинација

БЕОГРАД – Угледни свјетски туристички промо-сајт "Лонли планет" сврстао је Београд у топ десет дестинација које гости, поготово богата клијентела са запада, треба да обиђу у 2020. години.

- Ноншалантна култура кафића и свачијем џепу приступачан ноћни провод уз Дунав. А кад изађете из Београда, очекују вас бројна усхићења која пружа земља Србија – авантуре на отвореном, бање и винарије, древни манастири и монолитни споменици из доба Југославије - стоји у тексту уз ТВ спот на сајту "Лонли планет". 

Српска престоница се често налази на листама градова и дестинација за која се туристима сугерише да их не треба заобићи.

- У ово модерно време посао остаје исти, али се алати мењају – мења се начин на који гледамо промотивне филмове, начин на који промовишемо, у овом случају Београд. "Лонли планет" је један од сегмената, он је један од уско специјализованих и један од најважнијих, ако не и најважнији промо-сајт на којем допирете до свјетских тржишта - истакао је директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић. 

Према његовим ријечима најважније је да на свјетској мрежи, коју чине интернет, телевизија и новине за шест секунди, колико посматрач просјечно проведе тражећи садржај, Београд и Србија привуку пажњу потенцијалних посјетилаца.

- Филмови о туристичким дестинацијама некада су трајали по 15 или 20 минута. То су биле читаве приче. Ми смо прошле године имали спот који је освојио неколико награда. То је била љубавна прича о Београду. Успели смо у два и по минута дескриптивно ставимо цео Београд и љубав према њему кроз љубав младих и оних који више нису тако млади - објаснио је Поповић.

Спот се, прије свега, односи на културну понуду и на све оно што Београд, као све популарнији град, јесте.

- Три године заредом смо били проглашени за прву дестинацију у свету која се не сме заобићи када је у питању добра атмосфера и добар провод, али овај сегмент који смо сада обрадили је Београд из неке друге визуре, Београд са река, културне понуде, гастрономске - јасан је Поповић.

Када се разматра питање ко је публика којој се обраћа та реклама, то јест ко су потенцијални туристи који ће посјетити српску престоницу, одговор је - сви.

- Више нема државе и народа у свету које Београд не интересује. Београд је занимљив глобално. Нека тржишта се разврставају по броју ноћења, по броју људи који нам долазе, али са друге стране, стално отварате нова тржишта - рекао је Поповић. 
 

Кинези испред Турака

Миодраг Поповић нагласио је да се интересовање клијентеле стално мијења. 
- Некад су Турци били први, сада су то Кинези. Задатак је допрети до што већег броја људи како би се они задржали и саслушали поруку. На томе је заснован најновији спот у којем се представља Београд – казао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана