Жунић: Одлука ДНС-а прихватљива за СНСД

Г.С.
Жунић: Одлука ДНС-а прихватљива за СНСД

Одлука ДНС-а да иступи из владајуће коалиције за СНСД је прихватљива, каже за Српскаинфо шеф Клуба посланика СНСД у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић.

Додаје да ДНС има потпуно легитимно политичко право, као и свака друга политичка опција, да заузме став о својој политичкој будућности.

- СНСД ће у наредних неколико дана на својим највишим органима заузети став према одлуци ДНС, уопште према њиховој политици коју су водили и коју планирају водити, а нарочито према кадровима ДНС који су постављени испред наше коалиције, њиховом раду и односу према послу - каже Жунић.

Коментаришући данашњи закључак Предсједништва ДНС да своје локалне одборе обавеже да до 21. октобра доставе приједлог будућег коалиционог дјеловања на овогодишњим локалним изборима, Жунић каже да је ДНС увијек функционисао на том принципу.

- Њихови одбори су практично увијек функционисали тако, бирали су да ли формално или неформално, јавно или тајно, с ким ће да раде. То не представља ништа ново - поручује Жунић, преноси srpskainfo.com

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана