Жељка Цвијановић, премијерка РС: Завршена прва фаза израде буџета за 2017.

В. К.
Жељка Цвијановић, премијерка РС: Завршена прва фаза израде буџета за 2017.

Бањалука - Премијерка РС Жељка Цвијановић изјавила је јуче да је завршена прва фаза припреме буџета за идућу годину и да слиједе консултације са социјалним партнерима.

- Мислим да ћемо на крају имати заједнички састанак када прођу појединачне консултације са министрима. На том састанку биће анализиран буџет, али и програм економских реформи, који од наредне године треба да замијени досадашњу економску политику - рекла је Цвијановићева коментаришући примједбе Савеза синдиката РС да нису консултовани у вези са креирањем буџета.

Цвијановићева је нагласила и да ће Влада извршавати своје обавезе када је ријеч о испуњавању услова да БиХ не доспије на црну листу због прања новца. Одговарајући на питање у вези са кадровским проблемима у "Шумама РС", Цвијановићева је рекла да очекује да ће у том предузећу бити постављен адекватан кадар и у управи и у шумским газдинствима. Поручила је да је Влада упозната са свим стратешки важним стварима у вези са "Шумама" и да не мора бити упозната са дневним дешавањима у сваком јавном предузећу и установи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана