Вулин: Лицемјерне политичке игре у вези са Сребреницом

Срна
Вулин: Лицемјерне политичке игре у вези са Сребреницом

Београд - Министар за рад Србије Александар Вулин изјавио је да поруке да државни врх Србије није пожељан на комеморацији 11. јула у Поточарима представљају вријеђање Србије и да не могу проћи без реаговања и "трагова у односима".

"Премијер Србије Александар Вучић је имао храбрости да оде у Сребреницу, да преживи покушај убиства и да не дозволи да се односи погоршају, али, са друге стране нема ко то да цени", рекао је Вулин за РТС.


Вулин истиче да од званичника Србије никада нису дошли лоши сигнали и да никад није направљен гест који би могао да изазове нестабилност.

Он каже да му је жао што је Удружење "Мајке Сребренице" дозволило да буде дио лицемјерне политичке игре.

Коментаришући постављање ограде са хрватске стране на граничном прелазу Батина, Вулин је рекао да је био затворен регуларан прелаз и да се нада да таквих потеза више неће бити.

"Хрватски званичници ником нису јавили за тај потез. Српска страна је цео дан протестовала, да би на крају рекли да је то вежба", рекао је Вулин.

Када је ријеч о мигрантској кризи, Вулин каже да у Србији нема већих група избјеглица.

Он је навео да се на територији Србије у смјештајним капацитетима налази 538 избјеглица, а да их на прелазима Хоргош и Келебија има до 200.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана