Вучић: Најважније да је референдум прошао мирно,да се смире тензије

Танјуг
Вучић: Најважније да је референдум прошао мирно,да се смире тензије

Жагубица - Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је најважнији резултат референдума у Републици Српској то што је све протекло мирно и истакао да је сада најважније да се смире тензије у цијелом региону.

Вучић је, одговарајући на питања новинара у Жагубици, рекао да се у телефонском разговору сагласио са предсједником Српске Милорадом Додиком да је најважније да цио регион гледа у будућност.


Ми данас размишљамо за колико ћемо да повећамо плате и колико ћемо новца имати да дамо пензионерима, рекао је Вучић, примјетивши да је то могуће зато што је јавна каса под контролом, држава у добром стању и посебно зато што су људи вјеровали својој влади, која је добро радила.

"Ако било ко мисли да је решење у сукобима, ми не само да у томе нећемо да учествујемо, већ ћемо оштро да се супротставимо јер за нас су мир и стабилност основни услови да би се видели резултати нашег рада", навео је Вучић.

Како је примјетио, нису Србија и њени грађани двије године пролазили кроз тешке реформе да би сада неко рекао "станите, сад идемо у неку врсту нестабилности".

"То је најважније и у томе су сви сагласни, укључујући и Изетбеговића", рекао је Вучић и додао да ће Србија и убудуће да чини све што може за стабилизацију прилика у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана