Влада Српске постигла вечерас договор са борцима

Агенције
Влада Српске постигла вечерас договор са борцима

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Александар Џомбић и представници Борачке организације Републике Српске /БОРС/ постигли су договор којим се Фонд ПИО РС и ресорно министарство задужују да израчунају колико је новца потребно да се надокнади борачки додатак на мјесечном нивоу за 10.000 до 11.000 пензионера из борачких категорија.

"Ове калкулације ћемо имати до четвртка идуће седмице, када ће бити одржан наредни састанак са представницима БОРС-а", рекао је Џомбић новинарима након четворочасовног састанка.

Џомбић је рекао да је Влада Српске спремна да обезбиједи дио додатних средстава за ове намјене. Он је навео да ће Влада, заједно са БОРС-ом, обезбиједити најнеопходнији дио средстава како би се ублажило незадовољство 10.000 до 11.000 припадника борачких категорија.

Предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз рекао је новинарима да је ријеч о двије групе којима су значајно умањена примања - демобилисаним борцима који су са пуним радним стажом отишли у пензију, а немају довољан број година да обезбиједе право на борачки додатак на мјесечном нивоу и породицама умрлих бораца које пензију примају по том основу.

"То је у овом тренутку горући проблем. Постигли смо договор и вјерујем да ће нам људи у ресорном министарству и Фонду ПИО Републике Српске врло брзо дати додатне информације како би могли направити релевантне процјене и пронаћи начин како обезбиједити средства за ове потребе", истакао је Ћургуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана