Вишковић: Влада Српске правовремено реаговала да би заштитила грађане

Срна
Вишковић: Влада Српске правовремено реаговала да би заштитила грађане

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Влада Српске правовремено реаговала доношењем одређених мјера с циљем спречавања ширења вируса корона како би заштитила здравље грађана и сачувала здравствени систем.

Вишковић је у разговору са отправником послова Амбасаде Норвешке у БиХ Сири Андерсон нагласио важност даљег јачања свих здравствених капацитета у Републици Српској.

Он је упознао је Андерсонову са сетом економских мјера за наредни период, те истакао да је Влада Српске прва у региону донијела одређене мјере и рјешења с циљем санирања економских посљедица. Вишковић је у разговору подсјетио и на подршку које су институције Српске пружиле привредним субјектима чији је рад за вријеме ванредног стања био отежан или потпуно обустављен.

Саговорници су се сагласили колико је значајна међусобна подршка, размјена искустава и солидарност у овим тренуцима када се цијели свијет суочава са пандемијом, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Заједнички је оцијењено да је досадашња сарадња била добра, те је изражена опредијељеност за наставак успјешне сарадње на свим нивоима и у наредном периоду.

Вишковић је изразио искрену захвалност на донацијама које је Норвешка, као дио подршке у борби против пандемије вируса корона, уручила Републици Српској у вријеме када је било најтеже доћи до медицинске опреме, као и интензивном пружању подршке нашим здравственим институцијама за вријеме ванредног стања.

Посебан акценат током састанка је стављен на тренутну епидемиолошку ситуацији у Републици Српској, као и о превентивиним мјерама које се спроводе с циљем спречавања ширења вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана