Вишковић са Савезом синдиката: Створити услове за повећање плата радника у реалном сектору

Срна
Вишковић са Савезом синдиката: Створити услове за повећање плата радника у реалном сектору

БАЊАЛУКА - На састанку премијера Републике Српске Радована Вишковића и предсједника Привредне коморе Српске Борка Ђурића у Бањалуци размијењена су мишљења о начинима да се путем измјене законских прописа и процедура у наредном периоду створе услови за повећање плата запослених у реалном сектору.

На овом састанку о стању у привреди Српске разговарано је и о томе да се допринесе ефикаснијој борби против нелојалне конкуренције и сиве економије.

Вишковић и Ђурић разговарали су данас и о различитим видовима подршке које Влада пружа привредним субјектима, а посебна пажња била је посвећена подршци предузетницима који улажу у технолошки развој.

"Договорено је да се јавни позив за ову врсту подршке продужи да би сви привредни субјекти, чији пројекти испуњавају услове, могли да добију подстицајна средства", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

На састанку је разговарано и о пословању предузећа у условима пандемије вируса корона, као и о динамици имунизације становништва у наредном периоду.

Састанку је присуствовао и министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана