Вирус корона потврђен код још 10 људи: У Модричи нових четворо обољелих, заражена васпитачица вртића у Бијељини

A.J.Р.
Вирус корона потврђен код још 10 људи: У Модричи нових четворо обољелих, заражена васпитачица вртића у Бијељини

БАЊАЛУКА – Вирус корона у протекла 24 часа потврђен је код још десет особа у Републици Српској, међу којима је и васпитачица вртића у Бијељини, а у Модричи, гдје је протеклих дана забиљежен раст обољелих, потврђена су четири нова случаја заразе.

Фабрика обуће "Алфа" из Модриче ново је жариште вируса корона у Српској, гдје је јуче Ковид - 19 потврђен код 23 радника.

Институт за јавно здравство Републике Српске саопштио је да је у овом периоду обављено тестирање 510 лабораторијских узорака, а поред четворо из Модриче, заражено је троје људи из Бањалуке, те по једна особа из Бијељине, Вукосавља и Котор Вароша.

- Ради се о осам женских и двије мушке особе, од којих су три млађе и седам средње животне доби - саопштио је Институт за јавно здравство РС.

Тестирања су извршена у Институту за јавно здравство Републике Српске, Болници Свети Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча.

- Васпитачица једног приватног вртића у Бијељини позитивна је на вирус корона, саопштено је из бијељинске болнице "Свети врачеви".

Она се  налази у Дому ученика и асимптоматична је.

- Све даље активности у овој предшколској установи надлежност су Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бијељина - рекла је инфектолог Александра Радојчић.

На подручју Бијељине тестирано је укупно 778 особа, а празни су болничка изолација и болнички карантин, док се у кућној изолацији налазе три особе.

- Апелујемо да грађани и даље наставе са појачаним мјерама личне одговорности је је вирус корона и даље у заједници. Без обзира на укинуто ванредно стање, останимо одговорни према себи и другима - поручили су из Болнице. 

У Институту су навели да је до сада у Републици Српској потврђено 1.479 случајева вируса корона, а преминуло је 116 особа код којих је тест на нови вирус корона био позитиван.

У Републици Српској до сада се опоравило укупно 1.008 особа, а тестирано је укупно 29.382.

Укупан број хоспитализованих је 78 - у Универзитетско клиничком центру (УКЦ) Републике Српске 26, а у општим болницама 52. На Одјељењу Ковид- 19 УКЦ-а хоспитализовано је 20 пацијената са тежом и средње тешком клиничком сликом, док су у изолацији четири пацијента.

Укупан број лица код којих је тест позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 67.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 939 особа, а надзор је завршен код 34.737 особа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана