Ухапшен бивши специјалац из Шековића због претњи Вучићу

Срна
Ухапшен бивши специјалац из Шековића због претњи Вучићу

Београд - Полиција у Србији максимално је појачала мјере обезбјеђења премијера Србије Александра Вучића и осталих државних функционера за које се сматра да могу бити угрожени, и ухапсила С.М. /42/ из Шековића који је затечен у сумњивом посматрању породичног дома премијера Србије, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Стефановић је истакао да се премијер Србије данас у полицији добровољно подвргао полиграфском испитивању у вези са оптужбама које су против њега изнесене у дневном листу "Курир", те да је негирао оптужбе, а полиграф је потврдио да говори истину.


Министар унутрашњих послова Србије је рекао да је полиција ухапсила С.М. из Шековића у БиХ са пребивалиштем у Београду, бившег припадника полиција Републике Српске и Србије до 2009. године, а који је у вези са барско-будванском криминалном групом.

Стефановић је навео да је С.М. био члан обезбјеђења групе Луке Ђуровића који је убијен 2013. године, а познат је као извршилац најтежих кривичних дјела у Црној Гори и био је у блиској вези са кланом Луке Бојовића.

"Приведени С.М. је у последња 24 часа осам пута затечен у опсервацији и обиласку породичног дома породице Вучић и након привођења у жаудију А8ж београдских таблица више пута је променио исказ зашто је то радио и последњи пут дао индиције да то ради за нечији рачун", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Он је навео да МУП са највећом пажњом ради на расвјетљавању тог случаја, истичући да је полиција веома заинтересована за детаљну и брзу истрагу и расвјетљавање мотива за опсервацију породичне куће премијера Вучића.

Стефановић је рекао да је Вучић на полиграфу одговарао на питања да ли је икада видио Александра Корница, да ли се икада било гдје са њим састао, нудио страначку функцију, новац или било шта друго у замјену за неистинито свједочење, односно да некога лажно оптужи.

"На сва та питања Александар Вучић одговорио је са жнеж и детектор лажи показао је да говори истину", рекао је Стефановић.

Он је истакао да премијер Србије никада није упознао нити срео Корница и оцијенио да је ријеч о лажима које су пласиране ради дестабилизације Србије.

"Очигледно је да су лажи које су пласиране против предсједника Владе имале за циљ да дестабилизују земљу и зато ће МУП и Тужилаштво спровести детаљну истрагу која ће показати ко је изнео информације и то организовао", рекао је Стефановић.

Он је најавио да ће полиција током дана на основу захтјева Тужилаштва покушати да дође до Корница, да га испита и истакао да послије извјештаја МУП очекује да се Тужилаштво изјаснити о даљим корацима рада полиције, као и евентуалној квалификацији почињеног дјела.

"Србија ће бити правна држава, њом неће управљати било какви криминалци и свим ресурсима ће успети да спречи било какав покушај дестабилизације земље", поручио је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана