У шаторском карантину у Броду смјештено 55 лица која чекају резултате тестирања

Срна
У шаторском карантину у Броду смјештено 55 лица која чекају резултате тестирања

БРОД - У шаторском карантину у Броду смјештено је 55 лица која чекају резултате тестирања урађеног након што су на граничном прелазу ушли у БиХ, рекао је командант општинског Штаба за ванредне ситуације Илија Јовичић.

Јовичић је јутрос на "Фејсбук" профилу написао да су међу тим лицима и два из Брода који ће у случају негативног налаза бити упућени у Тениску дворану у Броду, гдје ће у карантину провести 14 дана, а у случају позитивног налаза биће превезени на лијечење и изолацију у Бањалуку.

Он је за 11.00 часова најавио почетак дезинфекције градских улица и јавних површина, а и волонетри испред Центра за социјални рад крећу у доставу пакета хране и средстава за хигијену за 55 породица, а након тога за још 50 њих.

Јовичић је истакао да податке о потреби за доставу социјалног пакета треба доставити у Центар за социјални рад који ће на основу увида процијенити оправданост захтјева.

- Позивам становнике Брода да остану код куће, да се досљедно придржавају свих наложених мјера и препорука - поручио је Јовичић.

У Броду ће до 15. априла бити на снази наредба којом се регулише рад трговинских, угоститељских и других објеката, закључено је јуче на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

Штаб је утврдио план активности у смислу обезбјеђивања довољног броја кревета, постељине и других неопходних средстава за несметано функционисање општинског карантина у стонотениској дворани Спортско-културног центра.

За управљање карантином одређени су шеф Одсјека за послове заштите и спасавање Драго Николић, љекар бродског Дома здравља Саша Миличић и замјеник командира Полицијске станице Брод Миломир Балатуновић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана