У појачаним контролама пумпи у Српској нафташи кажњени са још 175.300 марака

Маријана Миљић Бјеловук
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА  - У појачаним контролама бензинских пумпи у Српској од 15. августа  тржишна инспекција је у 19 случајева утврдила одређене неправилности те  издала 38 прекршајних налога у вриједности од 175. 300 КМ.

У Инспекторату РС навели су да су у протеклих 15 дана контролисали 30 бензинских пумпи. 

Подсјетили су да је тржишна инспекција од почетка марта ове године па све до 30. јула извршила 181 ванредну контролу бензинскиh пумпи. У 115 случајева утврђене су одређене неправилности на основу чега су инспектори издали 230 прекршајних налога, чија врijедност премашује 1.672.000 КМ . 

Главни Републички тржишни инспектор Радивоје Гаврић, посебно се осврнуо на „одмјеравање“, казни од стране надлежних судова оним субјектима који су тражили судско одлучивање.

- Наиме упркост чињеници да је одређен број субјеката на суду признао кривицу за прекршај утврђен од стране тржишне инспекције а самим тим и за незаконито стечену добит, суд је одлучио да субјекта казни само условно  - рекао је Гаврић.   

Трговцима који обављају дјелатност трговине на велико нафтним дериватима Уредбом прописује се максимална велепродајна маржа у апсолутном износу од 0,06 КМ по литру деривата. Трговцима који обављају дјелатност трговине на мало нафтним дериватима прописује се максимална малопродајна маржа у апсолутном износу од 0,25 КМ по литру деривата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана