Стаменковски: Српска и Србија једна породица

ГС
Стаменковски: Српска и Србија једна породица

Министарка за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је да су Србија и Српска једна породица и да је то стратешко повезивање допринијело заједничком наступу на међународној позорници гдје се бранила част, достојанство и национални понос српског народа.

Стаменковски је истакла да јој је част што је данас у Крушедолу са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком да би то и поручили, истакавши да је тим заједничким наступом ма међународној сцени постигуто нешто што многи нису вјеровали да ће успјети, а то је да 107 земаља није гласало за срамотну резолуцију о Сребреници.

Она је новинарима у Крушедолу рекла да нису убиједили двије трећине човјечанства свјетске популације да је Република Српска геноцидна творевина.

- Нису успели да Србији спрече право да у свету пронађе пријатеље и Србија је данас постала острво слободе за читав слободарски свет, тачка окупљања и сабирања свих оних држава које желе да поштују међународно право и које желе сарадњу и поштовање суверених и слободних држава и народа - рекла је Стаменковски.

Она је истакла да је српски народ данас поносан на то што је заједнички урађено и додала да имамо право да славимо јер смо пружили отпор, нисмо савили кичму и послали смо цијелом свијету поруку да Србија никада неће одустати од права да чува Републику Српску, да поштује слово Дејтона и никад неће одустати од борбе за истину.

- Република Српска није геноцидна творевина, Срби нису геноцидан народ, Српска је позитивна тековина српског народа, лекција из патриотизма и понос свих Срба ма где се они налазили. Тако да смо ми данас овдје да то још једном поручимо - рекла је Стаменковски.

Она је указала да се данас свједочи да се одвија процес ревизије с циљем да се отворе нека нова жаришта и нови конфликти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана