Конгрес СПС-а одлучио: Селак предсједник, слоган за изборе "За Српску треба имат’душу"

Г.С.
Конгрес СПС-а одлучио: Селак предсједник, слоган за изборе "За Српску треба имат’душу"

БАЊАЛУКА - У духу патриотских и социјалистичких идеала и са чврстом вјером у бољу будућност, Социјалистичка партија Српске (СПС) данас је свечано одржала I Конгрес, на ком је Горан Селак поново изабран за председника партије.

Предсједник СПС-а, Горан Селак, изразио је захвалност делегатима и члановима који су му указали повјерење, нагласивши да овај избор представља велику част и одговорност.

„СПС није само политичка организација, већ права породица, наш заједнички дом - Република Српска“, истакао је Селак.

Током свог обраћања, on је нагласио историјску улогу социјалиста у националном, економском и социјалном напретку нашег народа, истакавши да ће СПС наставити да води политику социјалне правде и националне одговорности.

„Наш циљ је да створимо социјално праведно и економски напредно друштво, које ће бити у служби свих грађана“, рекао је Селак.

Селак је такође истакао значај предстојећих локалних избора, на којима СПС планира да покаже своју посвећеност решавању проблема грађана на локалном нивоу.

„Свака локална заједница на коју буде утицала СПС мора бити спремна да рјешава проблеме и гради бољу будућност за своје грађане“, додао је.

У складу са својом политиком, СПС ће наставити да подржава европски пут Републике Српске, али са јасним фокусом на очување њених надлежности и традиционалних вриједности. „Европска унија представља прилику за наш народ да живи на заједничком простору без граница, али је подједнако важно да задржимо наше вриједности и идентитет“, нагласио је Селак.

СПС је истакао и своју посвећеност блиским односима са Србијом, подржавајући све иницијативе које доприносе јединству српског народа.

„Наш народ је један и јединствен, и сви морамо радити на томе да очувамо и јачамо нашу заједницу“, истакао је Селак.

Социјалистичка партија Српске стоји чврсто на позицијама патриотизма и социјалне одговорности, спремна да предузме све мере како би се обезбједио достојанствен живот за сваког грађанина. „Наше снаге леже у јединству и солидарности. Само заједнички можемо изградити праведно и достојанствено друштво за све“, поручио је Селак.

Закључујући своје обраћање, Селак је позвао све чланове и симпатизере СПС-а да храбро наставе борбу за бољу будућност Републике Српске.

„Нека наша борба буде симбол наде и инспирације за све грађане. Живјела Социјалистичка партија Српске! Живјела Република Српска! Живјела Србија!“, закључио је Селак.

Конгресу СПС-а путем видео линка обратио се оснивач Покрета социјалиста и потпредсједник Владе Србије Александар Вулин, а Конгресу су присуствовали и многобројни гости из Српске, Србије и Црне Горе међу којима су и Немања Старовић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије као изасланик предсједника Српске напредне странке и предсједника Владе Србије Милоша Вучевића, Бојан Торбица, потпредсједник Покрета социјалиста, Срђан Амиџић, генерални секретар СНСД-а, Игор Додик, организациони секретар СНСД-а, Саша Тривић, потпредсједник Уније послодаваца Српске, Миленко Митровић, предсједник Покрета за Бијељину, Владислав Дајковић, предсједник Слободне Црне Горе, Александар Лукић, генерални секретар НДП-а, др Никола Шобот и Миле Дмичић, предсједник Политичког савјета ДЕМОС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана