Српском повратнику у Мостару запаљен аутомобил

Срна
Српском повратнику у Мостару запаљен аутомобил

МОСТАР - Српском повратнику Драгу Рупару, прије двије вечери, у мостарском насељу Ходбина запаљен је аутомобил испред породичне куће.

О свему је обавијештена полиција.

Рупар претпоставља да је аутомобил запаљен иза поноћи. Не може са сигурношћу да тврди да је то урадио комшија Бошњак, с којим дужи период има несугласица. Све је то рекао и полицији. Не боји се, али сумња да је паљевина порука.

“Изгорјела је крпа на ауту, намјерно је палио, онда затакао за браник, па збрисао. Раније није било проблема, док није дошао овај”, каже Рупар за РТРС.

Док чека резултате истраге, Срби са подручја Мостара обиљежавају годишњицу прогона и убиства чланова породица, без наде да ће бројни икада пронаћи остатке најмилијих.

На подручју Источне Херцеговине породице трагају за још 81 тијелом несталих, у Републици Српкој за 1.642.

У спомен коструници у Невесињу на идентификацију чека 80 цијелих или фрагмената тијела.

У знак сјећања на страдале, са моста на ријеци Буни, гдје је, претпоставља се извршен злочин, у воду су спуштени вијенци и цвијеће.

Помену погинулим и несталим у Саборном храму, поред чланова породица, присуствовали су представници удружења, локалних заједница из Источне Херцеговине, Града Мостара и Конзулата Србије у Мостару.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана