Дачић: Међународна заједница ћути о хапшењу српских младића

Срна
Дачић: Међународна заједница ћути о хапшењу српских младића

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је након што је такозвана косовска полиција малтретирала два српска малољетника Лепосавићу да о таквим догађајима међународна заједница ћути и да Београд не добија званичне информације.

”Када желимо да сазнамо било шта везано за безбедност наших грађана унутар Србије, значи на Косову и Метохији, морамо да се ослањамо на наше изворе од наших грађана, никакве званичне информације немамо ни од кога ко се бави полицијским послом”, рекао је Дачић.

Он је навео да полицијски посао на Косову и Метохији првенствено покрива Еулекс, али да би требало и Кфор.

“Са великим негодовањем и запрепашћењем гледамо на то како се примењује насиље према грађанима Србије”, рекао је министар полиције.

Дачић је подсјетио да је недавно на административном прелазу заустављена особа за коју је Управа криминалистичке полиције, односно службе за откривање ратних злочина, имала сумње да је учествовао у злочинима над српским народом на Косову и Метохији, преноси Тањуг.

“Лице је албанске националности и задржано је. Не знам да ли ће против њега бити поднета кривична пријава или не, али је тужилаштво утврдило да заиста има елемената за тако нешто. Па они су звали УН због тога, а коме ми да се жалимо, на који начин можемо да реагујемо када међународна заједница ћути”, рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана