Којић: Хиљаде српских жртава нису пале да би Хелез одлучивао о судбини Срба

Срна
Којић: Хиљаде српских жртава нису пале да би Хелез одлучивао о судбини Срба

СРЕБРЕНИЦА  - Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је да хиљаде српских жртава нису пале да би Зукан Хелез одлучивао о судбини Срба и да хитно треба покренути иницијативу за његову смјену са мјеста министра одбране у Савјету министара.

Којић је истакао да потомци српских жртава и њихови саборци, односно јединствен српски народ никада неће прихватити и дозволити оно што Хелез говори.

-Након резолуције о Сребреници, очекују се разне бошњачке иницијативе и покушаји да се обезвласти и укине Република Српска, а Хелез је пожурио да први прокукуриче и очара сународнике својом политиком - рекао је Срни Којић.

Којић је позвао руководство Републике Српске и српске представнике у заједничким органима БиХ, односно Тужилаштву БиХ да поднесу кривичне пријаве против Хелеза због ратнохушкачког дјеловања од доласка на мјесто министра и због подривања Устава БиХ, односно Дејтонског мировног споразума у коме је јасно уписано име Републике Српске уз гаранцију великих сила и сусједних Србије и Хрватске за његово поштовање.

Према његовим ријечима, Хелез мора хитно бити смијењен јер угрожава мир и уноси нетрпељивост и мржњу.

Он је истакао да је Република Српска уставна категорија и да то Хелезу и осталима мора да буде јасно.

-Ми желимо мир, развој и живот свих грађана у слободи, а Хелез и слични треба да одговарају за угрожавање уставног поретка БиХ - истакао је Којић.

Хелез је недавно најавио да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек.

Он је запријетио и да ће Срби "извући дебљи крај" ако се не повинују његовом плану о подјели, и проћи, како је рекао, као Срби из Републике Српске Крајине, који су протјерани у хрватској акцији "Олуја".

Хелез је рекао да би за Србе била "предност" ако би се сами иселили из Републике Српске и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана