Синдикат СИПА писао Додику: Подржите нас као што подржавате МУП Српске

Агенције
Синдикат СИПА писао Додику: Подржите нас као што подржавате МУП Српске

САРАЈЕВО - Синдикат Агенције за истраге и заштиту (СИПА) упутио је данас отворено писмо предсједавајућем и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику у којем тврде да на њихове захтјеве изнесене на протестима 17. марта још нико није одговорио.

У наводе да се јавности морају обратити на овакав начин, с обзиром на то, како тврде, да се ни Додик ни чланови Предсједништва Шефик Џаферовић и Жељко Комшић нису огласили на допис Савеза синдиката полицијских органа ни на протесте полицијских Синдиката СИПА, Граничне полиције БиХ И Дирекције за координацију полицијских тијела.

- Након вашег обраћања путем РТРС-а 9. априла, када сте изјавили да ћете сагледати могућност повећања плата у здравству и полицији у Републици Српској желимо поздравити и подржати таква ваша настојања обзиром да су полицијски службеници након здравствених радника најугроженији присутном пандемијом. Међутим морамо и да вас питамо због чега на исти начин не подржите и полицијске службенике на нивоу БиХ и допустите минималну корекцију основице за 4,5 одсто - наведено је у писму.

Како кажу, у полицијским органима на нивоу БиХ раде полицијски службеници из оба ентитета, уздржавају породице које живе у оба ентитета, а чија плата је константна од 2012. године а прије тога је два пута смањена.

- Морамо вас отворено питати због чега се не заложите и отклоните дискриминацију приликом пензионисања полицијских службеника који раде на нивоу БиХ, а имају пребивалиште у Републици Српској и уплаћују доприносе у Републички Фонд ПИО, док при томе одлазе у пензију под различитим условима у односу на полицијске службенике МУП-а РС па и у односу на своје колеге који имају пребивалиште на подручју ФБиХ, а раде на истим пословима и у истим полицијским органима - стоји у писму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана