СДС-у избјегавају причу о Мектићевом ставу да БиХ треба да уђе у НАТО

ATV
СДС-у избјегавају причу о Мектићевом ставу да БиХ треба да уђе у НАТО

Чланови предсједништва СДС-а у четвртак ће засједати у Бањалуци, али још није познато да ли ће се бавити јучерашњим састанком лидера те странке и предсједника Србије. У Београду се, према информцијама АТВ-а, између осталог, разговарало и о изјавама Драгана Мектића по коме БиХ и Србија треба да уђу у НАТО. У СДС-у на ту тему данас нерадо причају. Огласио се једино Драган Мектић који каже да се чуо са страначким шефом. Увјерава да критика због његових изјава није било.

“Каже била милион посто коректна прича, какво је стање у Републици Српској, ја помажем Републику Српску, ја бих помагао без обзира ко је на власти, ви имате свој став, оћете у власт нећете, ма каже била милион посто коректна прича, ма каже није помињао човјек,” рекао је Драган Мектић, члан Главног одбора СДС-а.

Вукота Говедарица није једини од ког је Александар Вучић затражио одговор да ли је оно што је Мектић говорио о НАТО-у званичан став СДС-а. Како сазнајемо, приупитао је то и још неке високо позициониране чланове странке. Већина их данас не одговара на позиве, а из врха СДС-а су се одмах након Мектићеве изјаве оградили и поручили да је то његов лични став. Своје ставове о НАТО-у износио је и Мирко Шаровић. Позив СНСД-а на јединство у Сарајеву Шаровић је тумачио као потребу да се подијели, како је рекао, горка пилула НАТО-а. Мој став о томе је јасан и недвосмислен, каже Милорад Додик. 

“СДС кроз изјаве неких својих, од Шаровића па до Мектића, стално говори како постоји опасност да ће Милорад Додик, ако се препусти, да ће он увалити Републику Српску у НАТО. То су тад причали кад смо их позвали да правимо српско јединство у Сарајеву, а одбили су то из својих разлога. Онда су говорили да је то вјероватно из тог разлога. Ево ја им кажем да није и да они савршено добро знају мој став о томе и да је НАТО за нас неприхватљив,” поручио је Додик.

Тиме је СДС практично сам себе демантовао. Очигледно је и да сада покушавају да смире ситуацију. Пред њима су велике одлуке. Сутра ће на предсједништву странке изабрати делегате за скупштину СДС који ће у мају бирати новог лидера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана