Сарајлић давио Ахметовића

Жељка Домазет
Сарајлић давио Ахметовића

Сарајево - Сукоби у СДА који су ескалирали послије унутарстраначких избора кулминирали су јуче физичким нападом Асима Сарајлића на Садика Ахметовића.

До обрачуна је дошло на сједници Клуба посланика СДА, одржаној у паузи засједања Представничког дома Парламента БиХ. Између Сарајлића и Ахметовића је најприје дошло до жестоког вербалног окршаја, а потом је услиједио и физички сукоб.

- Све је почело када сам подржао иницијативу посланика СНСД-а Николе Шпирића да Савјет министара БиХ достави реформску агенду и да о томе расправља Парламент. И ја сам хтио предложити исто, али с обзиром на то да је то учинио Шпирић, подржао сам његову иницијативу и то је засметало некима у Клубу - рекао је Ахметовић "Гласу Српске".

Додао је да је потом кренула расправа о ситуацији у странци, избору руководства и малверзацијама на изборном конгресу.

- У једном тренутку рекао сам Сарајлићу да ми је више доста приче о Бакиру Изетбеговићу и Џеваду Махмутовићу. Сарајлић је тада скочио, пришао му и уз ријечи "немој ти мени на мога предсједника и ко си ти да говориш о мом предсједнику" почео да ме дави. Умијешали су се Шемсудин Мехмедовић и Салко Соколовић, који су нас раздвојили - каже Ахметовић и додаје да му је тешко због тога што га је напао човјек из странке коју воли.

Са Сарајлићем нисмо успјели да ступимо у контакт. Ахметовић је рекао да је све посматрао Шефик Џаферовић, али да није реаговао. Џаферовић је, међутим, рекао да не зна ништа о сукобу.

Мехмедовић, Ахметовић, Соколовић и Сенад Шепић, предводници струје у СДА која је била одана некадашњем предсједнику странке Сулејману Тихићу, почетком јуна су отказали послушност страначком врху. Тада су поручили да своје активности у Представничком дому Парламента БиХ неће подређивати Изетбеговићевим жељама и да ће гласати по својој процјени за оно што је искључиво у интересу БиХ и грађана.

Ахметовић, који је на мајским изборима у СДА био кандидат за нови мандат потпредсједника и доскорашњи високи функционери Шепић и Неџад Ајнаџић жалили су се изборној комисији на избор потпредсједника. Они тврде да је извршена крађа листића и да су на тај начин из врха странке елиминисани сви који не мисле као Изетбеговић, јер су на изборима у руководство странке изабрани искључиво људи одани новом предсједнику СДА.

Раскол

Извор "Гласа Српске" из СДА рекао је да је очигледно да у врху странке влада велика нервоза након изласка групе посланика из Клуба у Парламенту БиХ.

- Клуб посланика СДА не одржава ни сједнице на којима би се договарао заједнички наступ о тачкама дневног реда - казао је наш саговорник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана