“Путеви РС” не одустају од пројеката у вријеме кризе: За путну мрежу 164 милиона КМ

М. М. Б.
“Путеви РС” не одустају од пројеката у вријеме кризе: За путну мрежу 164 милиона КМ

БАЊАЛУКА - За нове пројекте у путној мрежи као и одржавање постојећих те санацију мостова и тунела у овој години биће утрошено скоро 164,5 милиона марака.

У “Путевима РС” казали су да је план да из властитих средстава у нове инвестиционе пројекте у путној мрежи издвоје 51,47 милиона КМ, док би из грант средстава Владе РС било обезбијеђено додатних 35,65 милиона.

- Поред тога, у редовно одржавање магистралне и регионалне путне мреже РС биће уложено 58,02 милиона марака, а за санацију објеката, односно мостова, тунела и клизишта у оквиру редовног одржавања 3,36 милиона КМ - казали су “Гласу Српске” у “Путевима РС”.

Додали су да ће у овој години бити обновљено укупно 52,31 километра путева, а за те намјене биће утрошено још 15,92 милиона марака.

Вршилац дужности директора предузећа “Путеви РС” Ненад Нешић рекао је да су лани урадили више од 270 километара саобраћајница, укључујући изградњу нових путева, асфалтирање и реконструкцију, као и шест нових кружних токова.

- Као најзначајније издвојио бих то да је све урађено у предвиђеним роковима и тако да радови имају минималан утицај на свакодневни живот и кретање грађана. Посебно на чему инсистирам је квалитет. Не знам да ли смо бољи од других народа, али знам да нисмо гори, и ако се они возе добрим путевима, онда то заслужујемо и ми - оцијенио је Нешић.

Нагласио је да им је циљ да кроз улагања и пројекте обезбиједе радна мјеста и да у вријеме кризе нико не остане без посла.

- Пред цијелим свијетом је огроман изазов борбе за очување радних мјеста, тако и пред нама. Стално упозоравам на то - истакао је Нешић и додао да позитиван ревизорски извјештај, које је ово предузеће добило први пут након 11 година, доказ да се у Републици Српској може радити по слову закона, те да је то прави пут да се врати повјерење грађана у институције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана