Premier кладионица радницима исплатила по 1.080 КМ подршке, најавила и исплату регреса

ГС
Foto: Premier кладионица

Радници кладионице Премиер имају доста разлога за радост пред крај године.

Више од 1.500 радника Premier групације у Федерацији БиХ и Републици Српској примило је по 1.080 марака на своје банковне рачуне" навели су из  Premier кладионица на својој интернетској страници.

Потпора је уплаћена у складу са "Уредбом о помоћи становништву услијед раста индекса потрошачких цијена" Владе ФБиХ од 13.07.2022. године.

"Поштовани радници, обавјештавамо Вас како је Premier групација, односно друштва Premier World Sport д.о.о. Читлук, Premier Sport д.о.о. Читлук и Premier Sport д.о.о. Источно Ново Сарајево, данас, 14.12.2022. године, извршила исплату једнокатне новчане подршке за раднике, као што је раније ове године и најављено.

С обзиром да Влада Републике Српске није издала Уредбу сличну оној у Федерацији БиХ, односно није послодавцима оставила могућност да без додатних опорезивања радницима уплате једнократну новчану помоћ, Premier кладионица је у Републици Српској морала платити и додатних 65% пореза на износ подршке исплаћене радницима.

"С обзиром да послујемо и у Федерацији БиХ и у Републици Српској, и да су трошкови живота порасли подједнако у оба ентитета, ми не желимо правити разлике између наших радника, јер су нам једнако вриједни" написао је недавно на својој Фејсбук страници Ренато Кораћ, власник групације Premier.

Кораћ се путем друштвених мрежа огласио и након исплате потпоре. 

Сматра да је ово била одлична прилика свим послодавцима да стану уз своје раднике и држави пошаљу поруку да су спремни побољшавати услове ако им држава изађе у сусрет.

"Као послодавци нисмо навикли од државе на уступке. Ипак, давање могућности фирмама да једнократно исплате подршку радницима и одрицање од пореза на тај новац, лијеп је гест Владе ФБиХ. Послодавцима је то била добра прилика да покажу радницима да су уз њих, да им помогну у тешким економским временима, али исто тако и одлична прилика да држави покажемо да смо спремни на дизање плата и повећање стандарда у нашим фирмама, ако држава смањи енормно велике намете на плате. Жао ми је што већина послодаваца није препознала овај тренутак и што су њихови радници остали закинути за потпору, а свака част оним малобројним који јесу и чији радници знају да раде на правом мјесту. Част ми је и задовољство што је Premier једна од тих малобројних фирми, написао је Кораћ.

Иначе, Premier кладионица је најавила како ће, након исплате једнократне подршке у износу од по 1.080 КМ, својим радницима исплатити и регрес. 

Све ово ће највећу кладионицу у БиХ укупно коштати више од 2 милиона марака. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана