Полиција неће поступати по Уредби о забрани изазивања панике и ширења лажних вијести, осим по пријави грађана

Срна, РТРС
Полиција неће поступати по Уредби о забрани изазивања панике и ширења лажних вијести, осим по пријави грађана

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је, у координацији са предсједницом Српске Жељком Цвијановић, предсједником Владе Радованом Вишковићем, предсједником Народне скупштине Недељком Чубриловићем и министром унутрашњих послова Драганом Лукачем договорено да полиција неће поступати по Уредби о забрани изазивања панике и ширења лажних вијести осим у случају да то пријаве грађани.

- У емисији БН телевизије се појавио човјек који је рекао „када ћете једног дана убити Додика“. Шта му се десило? Зар мислите да полиција није требала да реагује? Кажу да нас треба све побити на тргу и шта се десило? Не дешава се ништа. Да не би било да полиција нешто злоупотребљава она неће поступати по тој уредби. Никоме неће фалити длака са главе, али ако грађани пријаве да су узнемирени полиција нема шта друго него да дође- истакао је Додик и додао „кад се ово све заврши бавићемо се политиком“.

Говорећи о кажњавању оних који шире панику и објављују лажне вијести, Лукач је рекао да ће на крају суд за сваки случај одлучити има ли елемената за кажњавање или не.

Он је рекао да полиција реагује и на пријаве грађана у том смислу, те да до сада полиција није санкционисала никога ко је вријеђао некога из власти или износио политичко мишљење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана