Policija neće postupati po Uredbi o zabrani izazivanja panike i širenja lažnih vijesti, osim po prijavi građana

Srna, RTRS
Policija neće postupati po Uredbi o zabrani izazivanja panike i širenja lažnih vijesti, osim po prijavi građana

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je, u koordinaciji sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović, predsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem, predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem i ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem dogovoreno da policija neće postupati po Uredbi o zabrani izazivanja panike i širenja lažnih vijesti osim u slučaju da to prijave građani.

- U emisiji BN televizije se pojavio čovjek koji je rekao „kada ćete jednog dana ubiti Dodika“. Šta mu se desilo? Zar mislite da policija nije trebala da reaguje? Kažu da nas treba sve pobiti na trgu i šta se desilo? Ne dešava se ništa. Da ne bi bilo da policija nešto zloupotrebljava ona neće postupati po toj uredbi. Nikome neće faliti dlaka sa glave, ali ako građani prijave da su uznemireni policija nema šta drugo nego da dođe- istakao je Dodik i dodao „kad se ovo sve završi bavićemo se politikom“.

Govoreći o kažnjavanju onih koji šire paniku i objavljuju lažne vijesti, Lukač je rekao da će na kraju sud za svaki slučaj odlučiti ima li elemenata za kažnjavanje ili ne.

On je rekao da policija reaguje i na prijave građana u tom smislu, te da do sada policija nije sankcionisala nikoga ko je vrijeđao nekoga iz vlasti ili iznosio političko mišljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana