Агић: Резултати гласања у суботу ако не буде наредби за поновна бројaња

ГС
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО - Главни центар за бројање гласова у Зетри данас је ушао у шести дан поновног бројања гласова на изборима за предсједника и потпредсједнике Републике Српске, а замјеник директора овог центра Ади Агић је рекао да је завршено поновно контролно бројање гласачких листића из Зворника, те да су данас на реду бирачка мјеста из Приједора.

На питање када се очекује да сви листићи буду пребројани, Агић за Кликс каже да је према плану Централне изборне комисије БиХ рок за завршетак комплетног процеса 22. октобар.

-Према плану, 22. октобар, у суботу би требали имати уврђене резултате. Али не знамо шта ће се десити у међувремену односно хоћемо ли имати нове наредбе за поновно бројање - изјавио је.

На питање зашто напримјер у Кантону Сарајево већ данима постотак пребројаних гласова стоји на 88,56, Агић је казао да је то због посљедње наредбе ЦИК-а о новом контролном бројању 123 вреће са гласачким листићима са више од 70 редовних бирачких мјеста за нивое Предсједништва БиХ, Парламентарне скупштине БиХ, Парламента ФБиХ, Народне скупштине Српске и скупштина кантона.

Агић је рекао и да Главни центар ради с капацитетима с којима располаже и да имају довољан број људи који раде на бројању.

-Како завршавамо одређене активности, тако то особље пребацујемо на бројање - додао је.

Отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића по службеној дужности на свим редовним бирачким мјестима у Републици Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске обавља се на основу наредбе Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ од понедјељка, 10. октобра. Против ове наредбе гласао је члан ЦИК-а Владо Рогић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана