Оружане снаге спремно корачају ка NATO-у

Срна
Оружане снаге спремно корачају ка NATO-у

Сарајево - Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Анто Јелеч рекао је да су Оружане снаге потпуно спремне и да обучене корачају на путу ка пуноправном чланству БиХ у NATO-у и евроатлантским интеграцијама.

Јелач је упознао амбасадора САД у БиХ Морин Кормак о најзначајнијим активностима Оружаних снага БиХ, као и плановима у наредном периоду, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

У саопштењу се наводи да је посебна пажња током наступне посјете Кормакове била на досадашњој и будућој блиској сарадњи САД и Оружаних снага БиХ.

Јелеч је рекао да ће, у складу с тим, главни задаци и у овој години бити наставак пружања доприноса припадника и јединица Оружаних снага БиХ у мисијама УН и мисијама подршке миру "Одлучна подршка", подизање капацитета у пројектима помоћи цивилним структурама власти у одбрани од природних катастрофа и непогода, те обука и операције хуманитарног деминирања у БиХ.

"Америчка Влада посредством Канцеларије војног аташеа и Канцеларије за одбрамбену сарадњу пружа нам несебичну подршку у реализацији ових пројеката", истакао је Јелеч.

У саопштењу се наводи да је Кормакова изразила пуну подршку активностима Оружаних снага БиХ на путу БиХ ка пуноправном чланству у NATO-у, те истакла значај наставка сарадње САД и БиХ, посебно у пројеката који се заједнички реализују путем Програма државног партнерства.

Јелеч је захвалио Кормаковој за подршку, те веома успјешну и дугогодишњу сарадњу коју САД пружају Оружаним снагама БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана