ОО СНСД, СРС “Др Војислав Шешељ”, СзДС и СНС потисали коалициони споразум

Агенције
ОО СНСД, СРС “Др Војислав Шешељ”, СзДС и СНС потисали коалициони споразум

Источно Сарајево - Општински одбори СНСД-а, Српске радикалне странке “Др Војислав Шешељ”, Савеза за демократску Српску и Српске народне странке из Источног Новог Сарајева потписали су данас коалициони споразум о предизборној и постизборној сарадњи и подршци кандидату СНСД-а за начелника ове општине Љубиши Ћосићу, преносе агенције.

Свака од ових странака ићи ће на предстојећим локалним изборима у октобру самостално са својом кандидатском листом делегата за Скупштину општине.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Источно Сарајево Младен Зиројевић поздравио је потписивање споразума и истакао да је ова странка у оквиру озбиљних припрема, како би већ у октобру преузела одговорност управљања општином Источно Ново Сарајево, партнерским партијама презентовала документ Програма развоја општине Источно Ново Сарајево који су оне подржале.

Према његовим ријечима, дошло је вријеме да се досадашња неуспјешна власт, а чему броје бројни егзактни подаци, замијени.

- Ова коалција има капацитет да успостави много бољу међусобну сарадњу са Владом Републике Српске како би реализовала бројне инфраструктурне пројекте и ојачала економску ситуацију у општини - рекао је Зиројевић на конференцији за новинаре након потписивања споразума.

Он је навео да ће изборни резултати сваке од партија бити одређујући параметар како ће и на који начин бити подијељена власт.

Предсједник ОО СРС “Др Војислав Шешељ” Дејан Шантић рекао је да се ова странка одлучила да озваничи сарадњу са СНСД-ом ради побољшања комплетне ситуације у општини.

- Програм који нам је понудио СНСД готово је идентичан програму СРС-а – тврди Шантић.

Предсједник ОО СЗДС-а Јово Шеховац рекао је да се ситуација у општини не креће у правцу како би то жељели грађани и да су потребне промјене које не може донијети гарнитура која тренутно обавља власт.

У име СНС-а споразум је потписао предсједник ОО Милорад Бобић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана