Office 365 се претвара у Microsoft 365

ГС
Office 365 се претвара у Microsoft 365

Microsoft жели да размислите о његовој претплатничкој услузи Office 365 у потпуно новом свјетлу. Тако, 21. априла компанија ће преименовати услугу у Microsoft 365, јер додаје још AI и Cloud алате за већу продуктивност.

Цијене остају исте – седам долара мјесечно/70 долара годишње за личну употребу и десет долара мјесечно/100 долара годишње за породични план – али опсег услуге је много шири. Као прво, Microsoft лансира нову апликацију Family Safety за праћење времена проведеног за екраном и других аспеката вашег дигиталног живота.

Основне карактеристике Microsofta 365 исте су као и раније: Добићете приступ десктоп Office апликацијама, терабајт OneDrive складиштења по особи и 60 минута Skype телефонирања сваког мјесеца. То није превише неправедно, поготово ако делите приступ читавој породици (до 6 људи). Ипак, било би добро видети како је Microsoft 365 вратио неограничену понуду складишта која је најављена за кориснике Office 365 у 2014. Компанија је одустала од те погодности годину дана касније након што су неки корисници почели да је злоупотребљавају, али би могло бити изводљивије у 2020. У најмању руку вријеме је да Microsoft пређе границу за чување од једног терабајта.

Што се нових могућности тиче, Microsoft 365 Едитор, АИ алат компаније за помоћ приликом писања, проширује се и на Wорд и wеб апликације Outlook. Можете га користити и у Microsoft 365 Едге-у и Google Chrome-у са екстензијом browser-а. Добићете основну правописну и граматичку помоћ на коју сте навикли, али можете истакнути реченицу да бисте добили неке приједлоге за исправљање. Ту је и нова провјера сличности која вам може помоћи да избјегнете потенцијалне плагијат проблеме. Препознаће када ваш текст изгледа слично другом садржају и предложити начине како то да наведете на одговарајући начин.

Уз то, PowerPoint-ов Presenter Coach такође може да надгледа вашу презентацију и предложи варијације говора како би побољшао избор ваших речи, а чак може да понуди и граматичке приједлоге за боље фразирање. PowerPoint Designer је такође ту како би вам помогао да дизајнирате боље презентације, а добићете приступ преко 8.000 слика и 175 лоопинг видео записа са Getty-ја. Можете да укључите овај медиј и у Word и Еxcel, а те апликације такође добијају преко 200 нових темплејта.

Ово је углавном највећа промјена бренда за Microsoft 365, а Office ће сигурно и даље бити велики дио Microsoft 365 365.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана