Нови инцидент у СО Билећа: Дунђер ударио ногом сто па вербално напао предсједника Скупштине ВИДЕО

ГС
Нови инцидент у СО Билећа: Дунђер ударио ногом сто па вербално напао предсједника Скупштине ВИДЕО

БИЛЕЋА - Одборник Српске радикалне странке "др Војислав Шешељ" Дражен Дунђер направио је инцидент на данашњој сједници Скупштине општине Билећа бурно реагујући на одузету ријеч, након чега су скупштинско засједање напустили клуб одборника СНСД-а и један одборник Демоса, пренијела је Срна.

Дунђер је, након што му је предсједник Скупштине Мато Вујовић одузео ријеч, ударио ногом у сто и вербално напао Вујовића.

Дунђер је рекао да предсједник Скупштине Вујовић (СДС) не познаје довољно пословник о раду.

- Ја тачно знам колико имам право дискусија, реплика, кривих навода колико кршења пословника - рекао је Дунђер новинарима.

Вујовић је рекао да се не сматра кривцем за данашњи инцидент, те истакао да у наредном периоду неће дозволити да се у билећкој Скупштини дешавају слични проблеми.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а Љубо Вуковић рекао је новинарима да овакве и сличне ситуације треба да буду законски санкционисане, као и да је згради општине потребно обезбјеђење.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је да је проблем испао због скупштинских процедура, да ли има право на реплику или криви навод.

-Можда је ту дошло до неспоразума. Људи су експлозивни - рекао је новинарима Вујовић, који није очекивао да ће се Скупштина одвијати на овакав начин.

Након инцидента и напуштања дијела одборника, друга редовна сједница билећког парламента је настављена и у току је расправа о седмој тачки дневног реда која се тиче разрјешења начелника општинских одјељења.

Ово није први инцидент у СО Билећа којем је учествовао Дунђер, а неријетко је било посла и за полицију. Ранијих година забиљежене су свађе, туче, гађање микрофоном, па и пуцњава

Између осталог, 2018. године ошамарио је тадашњег предсједника Скупштине Срђана Рогана. Прије тога пријетио је Рогану да ће му ”ишчупати уши”, а цијели случај пријављен је полицији.

Хаос је забиљежен и на конститутивној сједници Скупштине општине Билећа 2017. године. Прије сједнице, на улици је  физички нападнут одборник СНСД-а Радослав Брчић због чега су ухапшени брат Дражена Дунђера Милан и Жељко Вујовић. Дражен Дунђер је након тога извријеђао Брчића поручивши му да "заслужује добар дегенек"

Дражен Дунђер вријеђао је и бившег начелника Билеће Миљана Алексића када је стао за говорницу послије чега је одборник СНСД-а Предраг Чуквић микрофоном гађао Дунђера. Након тога је кренуло нагуравање одборника, увреде и пријетње, а реаговало је и објезбјеђење

На сједници Скупштине 2011. године дошло је до вербалног сукоба између Дунђера и одборника ДНС-а Славка Дангубића, а реаговала је и полиција. Послије завршетка сједнице у аутомобил у коме се налазио Дунђер са супругом намјерно је својим возилом ударио Билећанин Владимир Шешлија и потом Дунђеров "мерцедес" ударио и металном шипком. Шешлија је ухапшен.

Након свађе и међусобних пријетњи двојице билећких радикала Бранка Алексића и Дунђера, 2010. године дошло је и до пуцњаве. Инцидент се догодио испред зграде општине у Билећи, када је Алексић, након препирке са Дунђером, испалио хитац у земљу. Повод за пуцњаву била је свађа због наводно присвојеног страначког новца.

У јануару исте године пдборник СРС "Др Војислав Шешељ" у Скупштини општине Билећа Предраг Леро пријавио је полицији да га је претукла и нанијела му тешке тјелесне повреде група предвођена Дунђером. Он је тврдио да је напад политички мотивисан јер је подржао опозиционог кандидата Драгана Бабића. Дунђер је оптужио Леру да је примио новац како би промијенио ставове.

Крајем 2015. Дражен Дунђер дошао је на сједницу Скупштине општине носећи на глави четничку капу са кокардом. На десни ревер свог одијела закачио је беџ са ликом руског предсједника Владимира Путина, а на лијеви беџ са ликом Војислава Шешеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана