Novi incident u SO Bileća: Dunđer udario nogom sto pa verbalno napao predsjednika Skupštine VIDEO

GS
Novi incident u SO Bileća: Dunđer udario nogom sto pa verbalno napao predsjednika Skupštine VIDEO

BILEĆA - Odbornik Srpske radikalne stranke "dr Vojislav Šešelj" Dražen Dunđer napravio je incident na današnjoj sjednici Skupštine opštine Bileća burno reagujući na oduzetu riječ, nakon čega su skupštinsko zasjedanje napustili klub odbornika SNSD-a i jedan odbornik Demosa, prenijela je Srna.

Dunđer je, nakon što mu je predsjednik Skupštine Mato Vujović oduzeo riječ, udario nogom u sto i verbalno napao Vujovića.

Dunđer je rekao da predsjednik Skupštine Vujović (SDS) ne poznaje dovoljno poslovnik o radu.

- Ja tačno znam koliko imam pravo diskusija, replika, krivih navoda koliko kršenja poslovnika - rekao je Dunđer novinarima.

Vujović je rekao da se ne smatra krivcem za današnji incident, te istakao da u narednom periodu neće dozvoliti da se u bilećkoj Skupštini dešavaju slični problemi.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Ljubo Vuković rekao je novinarima da ovakve i slične situacije treba da budu zakonski sankcionisane, kao i da je zgradi opštine potrebno obezbjeđenje.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović rekao je da je problem ispao zbog skupštinskih procedura, da li ima pravo na repliku ili krivi navod.

-Možda je tu došlo do nesporazuma. Ljudi su eksplozivni - rekao je novinarima Vujović, koji nije očekivao da će se Skupština odvijati na ovakav način.

Nakon incidenta i napuštanja dijela odbornika, druga redovna sjednica bilećkog parlamenta je nastavljena i u toku je rasprava o sedmoj tački dnevnog reda koja se tiče razrješenja načelnika opštinskih odjeljenja.

Ovo nije prvi incident u SO Bileća kojem je učestvovao Dunđer, a nerijetko je bilo posla i za policiju. Ranijih godina zabilježene su svađe, tuče, gađanje mikrofonom, pa i pucnjava

Između ostalog, 2018. godine ošamario je tadašnjeg predsjednika Skupštine Srđana Rogana. Prije toga prijetio je Roganu da će mu ”iščupati uši”, a cijeli slučaj prijavljen je policiji.

Haos je zabilježen i na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Bileća 2017. godine. Prije sjednice, na ulici je  fizički napadnut odbornik SNSD-a Radoslav Brčić zbog čega su uhapšeni brat Dražena Dunđera Milan i Željko Vujović. Dražen Dunđer je nakon toga izvrijeđao Brčića poručivši mu da "zaslužuje dobar degenek"

Dražen Dunđer vrijeđao je i bivšeg načelnika Bileće Miljana Aleksića kada je stao za govornicu poslije čega je odbornik SNSD-a Predrag Čukvić mikrofonom gađao Dunđera. Nakon toga je krenulo naguravanje odbornika, uvrede i prijetnje, a reagovalo je i objezbjeđenje

Na sjednici Skupštine 2011. godine došlo je do verbalnog sukoba između Dunđera i odbornika DNS-a Slavka Dangubića, a reagovala je i policija. Poslije završetka sjednice u automobil u kome se nalazio Dunđer sa suprugom namjerno je svojim vozilom udario Bilećanin Vladimir Šešlija i potom Dunđerov "mercedes" udario i metalnom šipkom. Šešlija je uhapšen.

Nakon svađe i međusobnih prijetnji dvojice bilećkih radikala Branka Aleksića i Dunđera, 2010. godine došlo je i do pucnjave. Incident se dogodio ispred zgrade opštine u Bileći, kada je Aleksić, nakon prepirke sa Dunđerom, ispalio hitac u zemlju. Povod za pucnjavu bila je svađa zbog navodno prisvojenog stranačkog novca.

U januaru iste godine pdbornik SRS "Dr Vojislav Šešelj" u Skupštini opštine Bileća Predrag Lero prijavio je policiji da ga je pretukla i nanijela mu teške tjelesne povrede grupa predvođena Dunđerom. On je tvrdio da je napad politički motivisan jer je podržao opozicionog kandidata Dragana Babića. Dunđer je optužio Leru da je primio novac kako bi promijenio stavove.

Krajem 2015. Dražen Dunđer došao je na sjednicu Skupštine opštine noseći na glavi četničku kapu sa kokardom. Na desni rever svog odijela zakačio je bedž sa likom ruskog predsjednika Vladimira Putina, a na lijevi bedž sa likom Vojislava Šešelja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana