Начелник Котор Вароша пријављен да је оштетио буџет за 185.000 КМ

Александар Стојановић
Начелник Котор Вароша пријављен да је оштетио буџет за 185.000 КМ

БАЊАЛУКА – Полицијскa управа (ПУ) Бањалука поднијела је бањалучком Окружном јавном тужилаштву извјештај против начелника општине Котор Варош Зденка Сакана због сумње да је оштетио буџет Републике Српске за 185.000 КМ.

ПУ Бањалука је, уз навођење иницијала осумњиченог, саопштила да Сакана сумњиче да је од 2017. године до 2019. године злоупотријебио овлашћења начелника општине, закључивши уговоре са друштвима ограничене одговорности из Котор Вароша, на основу којих је омогућио незакониту експлоатацију минералних ресурса, односно природних богатстава. Тако је експлоатисано 23.187 метара кубних каменог материјала из природних позајмишта.

- З.С. се сумњичи да је починио кривично дјело противзаконито заузимање и експлоатација природних богатстава и добара од општег значаја - навели су из Полицијске управе Бањалука.

Сакан је за "Глас Српске" рекао да негира кривицу и да је овај извјештај "политички мотивисан, с обзиром на то да је он заједнички кандидат ПДП-а и СДС-а на предстојећим локалним изборима".

- На овај су се начин сврстали на страну једне политичке партије, дискредитујући мене као кандидата и фаворита на предстојећим изборима за начелника општине – рекао је Сакан.

Тврди да локална позајмишта већ 40 година користе за насипање сеоских путева у случају када дође до ерозије, поплаве или другог оштећења.

- Са позајмишта су насипани путеви у поплавама у мају 2014. и сада је наводно оштећен буџет. То је смијешно – истакао је Сакан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана