Načelnik Kotor Varoša prijavljen da je oštetio budžet za 185.000 KM

Aleksandar Stojanović
Načelnik Kotor Varoša prijavljen da je oštetio budžet za 185.000 KM

BANjALUKA – Policijska uprava (PU) Banjaluka podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana zbog sumnje da je oštetio budžet Republike Srpske za 185.000 KM.

PU Banjaluka je, uz navođenje inicijala osumnjičenog, saopštila da Sakana sumnjiče da je od 2017. godine do 2019. godine zloupotrijebio ovlašćenja načelnika opštine, zaključivši ugovore sa društvima ograničene odgovornosti iz Kotor Varoša, na osnovu kojih je omogućio nezakonitu eksploataciju mineralnih resursa, odnosno prirodnih bogatstava. Tako je eksploatisano 23.187 metara kubnih kamenog materijala iz prirodnih pozajmišta.

- Z.S. se sumnjiči da je počinio krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja - naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Sakan je za "Glas Srpske" rekao da negira krivicu i da je ovaj izvještaj "politički motivisan, s obzirom na to da je on zajednički kandidat PDP-a i SDS-a na predstojećim lokalnim izborima".

- Na ovaj su se način svrstali na stranu jedne političke partije, diskreditujući mene kao kandidata i favorita na predstojećim izborima za načelnika opštine – rekao je Sakan.

Tvrdi da lokalna pozajmišta već 40 godina koriste za nasipanje seoskih puteva u slučaju kada dođe do erozije, poplave ili drugog oštećenja.

- Sa pozajmišta su nasipani putevi u poplavama u maju 2014. i sada je navodno oštećen budžet. To je smiješno – istakao je Sakan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana