Морин Кормак: Врата ЕУ широм отворена за БиХ

Ж. Д.
Морин Кормак: Врата ЕУ широм отворена за БиХ

Сарајево - Амбасадор САД у БиХ Морин Кормак истакла је да БиХ има отворена врата за чланство у ЕУ подсјетивши да су се политички лидери и странке обавезали да ће пратити тај пут и да је вријеме да превазиђу разлике у ставовима.

- БиХ су врата широм отворена за улазак у ЕУ. Политички лидери и странке су се обавезали да ће пратити тај пут. Вријеме је да се превазиђу разлике које постоје у становиштима да би се кренуло тим путем. Очигледно је да грађани желе да они то ураде - рекла је Кормакова.

Она је на пријему поводом 4. јула - Дана независности САД поручила да треба јачати везе народа САД и БиХ. Пријему су, поред домаћих званичника, присуствовале и делегације града Дејтона у којем је потписан Дејтонски споразум.

- Мировни преговори који су тамо одржани прије више од двије деценије значе да ће Дејтон и БиХ бити заувијек повезани. Становници Дејтона схватају сличности које постоје између двије земље, вјероватно боље од већине Американаца. Они разумију сличности између наших почетака и наших темеља, да су Америка и БиХ двије земље у којима су се грађани из разних крајева и са другачијом прошлошћу усудили заједнички обликовати будућност - казала је Кормакова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана