Ко ће од њих тројице бити ПДП-ов кандидат?

ГС
Ко ће од њих тројице бити ПДП-ов кандидат?

Од великог уједињења опозиције у Републици Српској до великог разједињења ПДП-а, кратак је пут. Што су избори ближе то су подјеле међу функционерима веће. Варничи због кандидата за градоначелника Бањалуке.

Рукавица у лице за страначке колеге и то са фреквенције јавног медијског сервиса. Драшко Станивуковић скинуо је маску у одговору на питање о унутарстраначким сукобима због његове кандидатуре за други мандат на челу града, пише Н1.

“Разлика између мене и других је што ја радим ово ћутке и показујем одговорност, а друго је што неки кокодачу и иду у медије, е то је нечија слабост када се морају обрачунавати на тај начин”, рекао је том приликом бањалучки градоначелник.

„Кокодакање“ је ријеч која је запарала уши Станивуковићевим колагама у врху странке, па је након њега и рукавице и маску скинуо Игор Црнадак, иначе Станивуковићев тетак па су проблеми осим партијских постали и породични.

“Никада у историји ПДП-а један члан Предсједништва није рекао другом да кокодаче. Тако је то кад паре ударе у главу, а нервоза и бахатост надјачају пристојност и културно понашање”, написао је у оштром осврту на друштвеним мрежама Игор Црнадак.

Тешко је рећи ко је први почео најновији сукоб унутар свакако ровитог ПДП. Индикативно је да је до ескалације дошло након каквог-таквог покушаја уједињења опозиције око једног имена које би било кандидат за руковођење највећим градом у Републици Српској, али и након што је Милко Грмуша, такође један од потпредсједника странке јавно саопштио да Бањалуком заправо управљају тајкуни.

“У том смислу, јасно је да је мој чврст став радикалан заокрет у Бањој Луци и кандидовање нове структуре за вођење града”, саопштио је Грмуша.

Није тајна ни да би сваки од зараћене тројице на челу Бањалуке волио видјети управо себе. Због тога је извијесно да ће на листу за градоначелника испред ПДП-а један од њих. Драшко Станивуковић, Игор Црнадак или Милко Грмуша.

Ко ће у трку за првог човјека града на Врбасу испред ПДП требало би бити јасније након сједнице Предсједништва и Главног одбора странке које су заказане за четвртак и суботу ове седмице. Није јасно хоће ли ове сједнице бити отворене за јавност и уопште најављене медијима, али је јасно да ће на њима варничити.

Лидер странке Бранислав Бореновић до сада је избјегавао да директно одговара на питања о проблемима у партији коју води.

Повезане вијести:

Како Бореновић гледа на раскол у ПДП-у

Шта се "ломи" у ПДП-у: Странка пред новим цијепањем

Црнадак о Станивуковићевој кандидатури: Е, па не може!

Тривић: Станивуковић нема подршку ни властите партије

Станивуковић критике партијских колега назвао "кокодакањем"

Грмуша: Град Бањалука мора бити боље вођен

Станивуковић најавио нову кандидатуру за градоначелника, Црнадак и Грмуша га демантовали

Станивуковић: Добио сам подршку за обнову мандата

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана