Станивуковић критике партијских колега назвао "кокодакањем"

ГС
Станивуковић критике партијских колега назвао "кокодакањем"

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке и предсједник Градског одбора ПДП Драшко Станивуковић поручио је данас да има подршку странке и да ће опет бити кандидат, те да га не брину „кокодакања“ оних који не мисле добро партији.

Станивуковић је ово изјавио коментаришући јучерашње саопштење двојице потпредсједника ПДП, Игора Црнатка и Милка Грмуше, у којем су “побили” његову ранију изјаву да ће бити кандидат за градоначелника.

– Колегијум Предсједништва ПДП, Предсједништво ПДП и Главни одбор ПДП органи који у складу са Статутом ПДП могу донијети одлуку о кандидату ПДП за градоначелника Бањалуке до краја фебруара ове године – рекли су у заједничкој изјави Црнадак и Грмуша.

Навели су и то да се у Градском одбору ПДП Бањалука спроводе унутарстраначки избори, те да у гласању за кандидата за градоначелника Бањалуке на састанку у петак није учествовао нико од чланова најужег руководства ПДП који су из Бањалуке, ни предсједник ПДП, ни почасни предсједник ПДП, као ни било који од три потпредсједника ПДП.

Станивуковић им данас одговара да је након сједнице Предсједништва Градског одбора ПДП јасно наведено да је једногласно предложен као кандидата за градоначелника.

– Дакле, нисам уопште оспорио то да коначну одлуку доноси Предсједништво и Главни одбор ПДП, нити сам оспорио процедуру. Јасно сам навео да ће се у наредном периоду о истом питању изјаснити свих 57 мјесних одбора ПДП Бањалука – истакао је Станивуковић.

Он каже да то што појединци не долазе или долазе ријетко на сједнице Предсједништва Градског одбора ПДП Бањалука, иако се уредно позивају, није на њему да коментарише.

Станивуковић истиче да је сједница Предсједништва Градског одбора ПДП Бањалука сазвана легално, сви су о томе били обавјештени, а на њој су била присутна двојица потпредсједника и секретар, те су имали потребан кворум, пише Српскинфо.

– На сједници смо имали двије теме: кандидатске листе за одборнике и кандидатура за градоначелника. Усаглашено је да ће једини кандидат испред Градског одбора ПДП бити садашњи и будући градоначелник који сједи испред вас  – истакао је Станивуковић.

На питање зашто је толико сигуран у то с обзиром на саопштење Црнатка и  Грмуше, Станивуковић је одговорио да је оно било неозбиљно с њихове стране.

– Обојица су старија од мене 10 или чак 20 година. Неки имају политичке каријере колико ја имам година и служе се тако неозбиљним стварима. Ако смо једна странка, а јесмо, онда се сједне и разговара. На ту сједницу су били позвани сви и није моје да доводим људе на њу – рекао је Станивуковић.

Подршка коалиционих партнера
Он је додао да је Градски одбор ПДП Бањалука највећи резултат у историји његовог постојања у овом граду остварио прије четири године, када је он постао градоначелник.

Прије тога, истиче Станивуковић, ПДП је у Бањалуци имао три одборника, а сада 7.

Он каже да Бањалука иде добрим путем, те да резултати о томе све говоре.

Станивуковић није желио да детаљније коментарише изјаве Црнатка и Грмуше, истичући да ће се овај пут суздржати од „сувишних ријечи“.

– Ако неко с друге стране буде превише провоцирао рећи ћу све што имам. Међутим, умјетност је прећутати и овдје ћу се зауставити. Те њихове поруке најмање штете мени персонално, чак не могу никако да ми наштете. Док неки људи дају једно саопштење ја обиђем десет терена и тако 10 година – истакао је Станивуковић.

Станивуковић најавио нову кандидатуру за градоначелника, Црнадак и Грмуша га демантовали

Он је на крају додао да је епилог цијеле приче тај да ће он бити кандидат ПДП и других коалиционих партнера на овим изборима.

– Подржаће ме једногласно Градски одбор и Предсједништво Градског одбора ПДП. Имам снагу и стабилну већину да сав тај процес и процедуру завршим у сопственој странци.  Имаћу снажне и стабилне коалиционе партнере. Убједљиво ћу опет побиједити на изборима – категоричан је Станивуковић.

Он је истакао да критике, па чак и од страначких колега, „доживљава на лаган и мекан начин јер зна шта треба да уради“.

– Разлика између мене и других је јер радим ћутке, а друго је што неки кокодачу и иду у медије. То је нечија слабост када се морају обрачунавати на тај начин. Доказ да они то раде врло погрешно јесте да се томе највише радују они који нас политички не воле, у првом реду СНСД. Ако желе лоше странци нека наставе тако, а ако желе добро нека ћуте и ријеше то унутар ПДП – поручио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана