Шта се "ломи" у ПДП-у: Странка пред новим цијепањем

ГС
Шта се "ломи" у ПДП-у: Странка пред новим цијепањем

Непуну годину дана након што је ПДП напустила Јелена Тривић и дио функционера и чланства превукла у новосновани Народни фронт, друга по снази опозициона странка у Српској суочена је са новим подјелама.

Ако је вјеровати потпредсједнику те партије Игору Црнадку у четвртак и суботу одржаће се унутарстраначке сједнице на којима ће се поменута партија, према његовим тврдњама, оградити од актуелног градоначелника Драшка Станивуковића.

- ПДП ће у четвртак и у суботу имати историјске, преломне сједнице. ПДП ће потврдити да је један од најистрајнијих лидера опозиционог блока и коначно отклонити све дилеме. Све друго би од ПДП-а направило само још један вагончић у трагикомичној композицији коју предводи СНСД - написао је Црнадак.

Поручио је ово Црнадак претходно оптуживши страначког колегу да је "Додиков кандидат".

Имајући у виду да је Станивуковић поручио како неће одустати од кандидатуре и како побједу не доводи у питање, ускраћивање подршке матичног ПДП-а значи да ће актуелни градоначелник у "лов" на други мандат кренути самостално, а Бањалучани на гласачком листићу имати најмање три имена - њега, те кандидате окупљене око СНСД-а и опозиције.

Уколико расплет најављених сједница превагне на Станивуковићеву страну, ПДП ће продубити несугласице са другим опозиционим партијама, прије свега поменутим Наордним фронтом те Листом За правду и ред Небојше Вукановића, а поред Станивуковића, из редова опозиције би у таквом епилогу могло да се кандидује још неколико кандидата, о чему је "Глас Српске" раније писао.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић за сада избјегава изјашњавање везано за несугласице унутар партије коју води, а које сваким даном све више добијају на интензитету.

Подсјећамо, увод у сукоб на релацији Станивуковић-Црнадак било је недавно самокандидовање актуелног градоначелника, на које су јавно реаговали Црнадак и још један страначки потпредсјeдник Милко Грмуша, који је и одборник у локалном парламенту, а који су поменуто демантовали. Станивуковић је критике колега назвао "кокодакањем", а Црнадак њега "Додиковим човјеком" уз низ других тешких ријечи попут оне да су му "паре удариле у главу, а нервоза и бахатост надјачали пристојност и културно понашање".

Повезане вијести:

Црнадак о Станивуковићевој кандидатури: Е, па не може!

Тривић: Станивуковић нема подршку ни властите партије

Станивуковић критике партијских колега назвао "кокодакањем"

Грмуша: Град Бањалука мора бити боље вођен

Станивуковић најавио нову кандидатуру за градоначелника, Црнадак и Грмуша га демантовали

Станивуковић: Добио сам подршку за обнову мандата

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана