Црнадак о Станивуковићевој кандидатури: Е, па не може!

ГС
Црнадак о Станивуковићевој кандидатури: Е, па не може!

Ситне трзавице на релацији потпредсједника ПДП-а, Драшка Станивуковића са једне те Игора Црнадка и Милка Грмуше са друге стране, прераста у прави унутарстраначки рат. Црнадак је данас отворено поручио актуелном градоначелнику да заборави на кандидатуру за нови мандат.

– СНСД већ три пута за редом губи у Бањалуци и то убједљиво. Неће их народ у нашем граду. И зато су дигли руке од Бањалуке. По први пут су изабрали руководство у којем ни предсједник СНСД, нити један од потпредсједника нису из Бањалуке. Да би преварили бираче, смислили су план да овај пут имају свог градоначелника, али који је формално из друге странке. Е, па не може! – поручује Црнадак.

Није тешко ишчитати између редова да Црнадак мисли на Станивуковића а повод његове данашње објаве на Фејсбуку јесте то што је први човјек највећег града Српске његове критике назвао "кокодакањем".

- Никада у историји ПДП-а један члан Предсједништва није рекао другом да кокодаче. Све до јуче. Тако је то кад паре ударе у главу, а нервоза и бахатост надјачају пристојност и културно понашање - поручио је Црнадак.

Он је потом најавио "историјске" партијске сједнице у четвртак и суботу.

- Сваки кандидат ПДП-а мора проводити политику ПДП-а. Шта је ту спорно? Поготово кад смо управо за ту политику добили огромну подршку Бањалуке. Зашто на упорне позиве да опозиција има само једног кандидата, да тај кандидат наступи на нашој побједничкој опозиционој платформи, те да ниједан појединац и ниједна сујета не смију бити изнад главног заједничког циља, увијек добијамо исти одговор - ЈАПАЈАПАЈА? Данас је јасније него икад да ће опозиција у Бањалуци имати само једног, заједничког кандидата за градоначелника. А власт, по свему судећи, најмање два - навео је Црнадак.

Терени и перформанси, додаје он, су одлична надоградња, када имате јасну политику и када сте искрени према бирачима.

- Али, када преварите народ, када их брутално слажете и пређете на другу страну, онда нема тог терена и самохвалисања који вам могу помоћи. О томе зашто се опструише одржавање Сабора ПДП у Бањалуци, иако је последњи био у јуну 2017. године, коме је стало до ПДП-а, а коме није, ко долази на састанке, а ко не долази, зашто су распуштена сва тијела ПДП-а у Бањалуци прије годину и по дана и о неким другим унутарстраначким  темама ћемо на органима Партије. ПДП ће у четвртак и у суботу имати историјске, преломне сједнице. ПДП ће потврдити да је један од најистрајнијих лидера опозиционог блока и коначно отклонити све дилеме. Све друго би од ПДП-а направило само још један вагончић у трагикомичној композицији коју предводи СНСД - написао је Црнадак.

Подсјећамо, на најаву Станивуковића да ће сигурно бити кандидат за градоначелника те побиједити на изборима у октобру, Црнадак и Грмуша су инсистирали на ставу да партија још није изабрала кандидата али и упутили низ критика на рачун рада актуелног градоначелника.

- Не брину ме „кокодакања“ оних који не мисле добро партији. Обојица су старија од мене 10 или чак 20 година. Неки имају политичке каријере колико ја имам година и служе се тако неозбиљним стварима. Ако смо једна странка, а јесмо, онда се сједне и разговара - поручио је јуче, између осталог, Станивуковић.

Неред у бањалучкој опозицији

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана